dliwski Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jakiś czas temu robiłem serwis klimy w warsztacie i po tym zabiegu zauważyłem (a może to już było - nie mam pewności i właśnie mam nadzieję, że mi podpowiecie) że jedna z nakrętek od klimy przy akumulatorze jest luźna (można ją zdjąć bez odkręcania) i na wężu jest sporo wody, poza tym na włączonej klimie po otwarciu maski słychać syczenie i wystarczy przyłożyć dłoń w to miejsce i czuć zimne powietrze. Tak ma być czy trzeba to uszczelnić? Chodzi o czarną nakrętkę z tego zdjęcia:
jacek70 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Te nakrętki to tylko zwykłe kapsle w kolorze - info dla klimiarza gdzie ma podpiąć który wąż. Pod nimi jest i tak zaworek więc nie ma to znaczenia że są luźno . Dokręć i po sprawie. Syczenie to też normalne zjawisko przy rozprężaniu układu - tak ma być. No i zimne powietrze które czuć jak się przyłoży rękę to też normalne. Nie zdziw się jak rurki będą oszroniałe - to też normalne zjawisko. Tyle w temacie. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez jacek70
dliwski Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2015 Uff dzięki - przyznam szczerze ze gość w serwisie klimy zrobił na mnie fatalne wrażenie, wziął niemało kasy a klima nadal śmierdziała i juz nawet miałem w głowie teorie ze celowo coś uje... żebym znowu musiał do niego jechać i wybulić A dokręcić nie mam jak bo o ile czerwony można solidnie przykręcić tak czarny nawet nie ma gwintu i po prostu tam jest nałożony luźno To jak. Zostawić jak jest czy szukać nakrętki z gwintem?
Rekomendowane odpowiedzi