ilo Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Witam. Wszystko było ok jak nie zatankowałem samochodu. Po 100km wyskoczyła mi kontrolka silnika (rysunek silnika z wiatraczkiem). Samochód jedzie tak jak wcześniej, po diagnozie wyskakuje ok. Wiem że napiszecie żebym podpiął pod VAG i tak oczywiście zrobię ale pytanie moje jest takie czy to może być od złego paliwa? i jakie są prawdopodobne awarie? Pozdrawiam. Jeżeli nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie
pox Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Może mieć to związek ze złym paliwem, a może to być czysty przypadek. To porostu wróżenie z fusów. Sprawdź błędy, to będzie coś więcej wiadomo.
.Szczepan. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam. Wszystko było ok jak nie zatankowałem samochodu. Po 100km wyskoczyła mi kontrolka silnika (rysunek silnika z wiatraczkiem). Samochód jedzie tak jak wcześniej, po diagnozie wyskakuje ok. Wiem że napiszecie żebym podpiął pod VAG i tak oczywiście zrobię ale pytanie moje jest takie czy to może być od złego paliwa? i jakie są prawdopodobne awarie? Pozdrawiam. Jeżeli nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie Podepne się pod wątek bo mam tak samo. Możesz napisać jak to rozwiązałeś i co było przyczyną tej usterki.
.Szczepan. Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 No zapiełem. Pokazał bład sondy lambda niby nie działa. Wykasowałem bład i narazie nie świeci, auto jeżdzi jak przedtem.
.Szczepan. Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Co do mojej usterki to ją usunąłem. Padała mi sonda lambda za katalizatorem. Początkowo probowałem kasować błędy VAGiem ale robiło sie to uciążliwe. Powiem że auto z uszkodzoną sondą było trochę słabsze i mniej paliło, nawet pokazywało błąd że jest za uboga mieszanka, raczej to jest dziwne przy uszkodzonej sondzie. Wymieniłem na zamiennik boscha i na razie jest po kłopocie.
gregorypeck Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 to samo co u mnie. tydz temu VAG-COM pokazal błąd sondy lambda i blędy za bogatej/ zbyt słabej mieszanki. Olałem to i zrobilem jeszcze ze 300km - caly czas jezdzilem na Pb95. Dzisiaj zatankowalem Verve 98 i depnąlem na obwodnicy do 160km/h. Zapalila sie zolta kontrolka check-engine i juz nie zgasla. Takze u mnie tez Lambda do wymiany. pozdrawiam
A4_Dominik_WAW Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, u kolegi w A4 B6 1.9 85KW po włączeniu zapłonu zapala się żółta lampka od motorelektornik po odpaleniu gasnie. Po podpięciu Vaga pojawił się błąd: w Engine 1 Fault Found: 16618 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition) P0234 - 000 - - wykasowałem błąd, przejechał trochę i ponowne sprawdzenie nie wykazało już błędu jednak kontrolka dalej się pali przy odpalaniu. Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi