Lucjan89 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Mam kilka pytań. Pierwsze chodzi mi o tylny zderzak. Zastałem dzisiaj niemiłą niespodziankę na parkingu. Nie wiem jak bo nikt nic nie widział, ale zastałem to: Moje pytanie brzmi. Da radę to zaszpachlować i ładnie polakierować? Czy zostaje mi wymiana tylnego zderzaka? Jeśli ktoś się orientuje w okolicach Włocławka (kuj-pom) czy ktoś zajmuje się takimi sprawami to poprosiłbym o namiar. Przy okazji mam inne pytanie. Na tylnych drzwiach (prawe i lewe) zaczęło mi się dziać coś takiego: Na prawych drzwiach zaczyna się dziać to samo. Jak to zlikwidować? Też lakiernik? Czy samemu zdrapać to warstwę lakieru i prysnąć czarnym plasti dipem w sprayu? Dziś jest na prawdę kiepski dzień ^^
szeryf Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zderzak bez problemu do odratowania, dobry lakiernik sobie z tym poradzi. Ale czasami taniej i lepiej jest poszukać używanego zderzaka w kolorze
Lucjan89 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 Szukałem w moim kolorze. Niestety ciężko takowy dostać.. A już na pewno taki, który nie jest w żaden sposób naruszony. Na allegro znalazłem takich kilka, ale po kupnie i tak nadawały się do lakiernika (wiadomo rysy itp.). No dobrze, czyli mówisz, że lakiernik ogarnie mój przypadek w temacie zderzaka. A co jeśli chodzi o te 'trójkąty' na szybach? To też ogarnie lakiernik? Przydałyby się jakieś namiary na ogarniętego lakiernika w moich okolicach co ładnie by mi to zrobił - w przyzwoitej cenie
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 ja bym sie z tymi trujkatami nie bawił bo lakiernik i tak by cos za to wział wiec wolał bym to kupić uzywane kolejne tylko że w dobrym stanie gdzieś mi się walały te trujkaty po garażu ale nie wiem w jakim stanie one były jak byś był zainteresowany mógł bym ich poszukać i zrobić fotki
Lucjan89 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 Mówisz? Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że da się to wymienić. Jeśli wiesz jak to wyjąć tak abym niczego nie uszkodził to poproszę jakąś mini instrukcję Jak możesz to zrób fotki i wstaw tutaj. A ja pomyślę co z tym zrobić dalej. Najbardziej mnie interesuje co zrobić z tym zderzakiem. Nie znam dobrego lakiernika w okolicach.
szeryf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jeśli te trójkąty można zdemontować to możesz je wyczyścić i okleić czarną folią w połysku, będzie trwalsze
Lucjan89 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 Nie głupi pomysł. Będzie to bardzo niskobudżetowe rozwiązanie Tylko jak je zdemontować?
Rekomendowane odpowiedzi