Jump to content
IGNORED

Witam. Siadł centralny VAG nic nie pokazuje

Recommended Posts

Posted

Witam jak w temacie siadł całkiem centralny VAG nic nie pokazuje sprawdzałem bezpieczniki ale są dobre. Dwa lata temu instalowałem gaz LPG w serwisie BOSH od tego czasu mam problemy z rozładowywaniem się akumulatora i też nie mogę dojść przyczyny, akumulator na bank sprawny w zimę się rozładowywał bardziej, teraz rzadziej. Więc dwa problemy.
Może zastosować inny program do odczytu bo mam wrażenie że nie wszystko pokazało używałem Vag-Com 311 x64 gdyż mam system 64 bit i nie wiem czy jest inny program pod x64.

Address 01     -------------------------------------------------------
   Controller: 8D0 907 557 C  
   Component: 1,8L R4/5V  MOTR HS D08
   Coding: 04001
   Shop #: WSC 00000
3 Faults Found:
17735 - Knock-Control: Cylinder 3: Regulation Limit Exceeded  		/// kontrola spalania stukowego cyl. 3
            P1327 - 35-10 - - - Intermittent
17736 - Knock-Control: Cylinder 4: Regulation Limit Exceeded		/// kontrola spalania stukowego cyl. 4
            P1328 - 35-10 - - - Intermittent
16716 - Knock Sensor 2 (G66): Signal too Low				/// czujnik detonacji 2 , bank 2 lub obwud niskiego napięcia
            P0332 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A

Address 03     -------------------------------------------------------
   Controller: 4D0 907 379 D  
   Component: ABS BOSCH 5        7402
   Coding: 0265108005  
   Shop #: BB 37402
No fault code found.

Address 08     -------------------------------------------------------
   Controller: 8D0 820 043 H  
   Component: A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D65
   Coding: 00040
   Shop #: WSC 10580
3 Faults Found:
00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)			/// Silnik klapy nawiewu / odmrażania (V85)
            41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)				/// Nastawnik klapy spiętrzającej (V71)
            41-00 - Blocked or No Voltage
00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)	/// Potencjometr w V71 (G113)
            09-00 - Adaptation Limit Surpassed

Skipping Address 15-Airbags

Address 17     -------------------------------------------------------
   Controller: 8D9 919 033 C  
   Component: B5-KOMBIINSTRUMENT  D08
   Coding: 00142
   Shop #: WSC 00186
No fault code found.

Address 25     -------------------------------------------------------
   Controller: 4A0 953 234    
   Component: IMMO AUZ9Z0X0261404 D77
   Coding: 00000
   Shop #: WSC 22306
No fault code found.

End   -------------------------------------------------------
Posted

Co to jest centralny VAG? Chodzi Ci o wyświetlacz między prędkościomierzem, a obrotomierzem? Jeśli tak to on nazywa się fis. Przyczyn może być wiele. Na początek zrób test zegarów za pomocą vagcoma. W grupie 17 wchodzisz w output test.

Co do aku, to może coś się dzieje z alternatorem i słabo ładuje, może pasek luźny, albo coś Ci zżera prąd na postoju. Sprawdź te rzeczy i daj znać co i jak.

Posted

Mu chyba bardziej chodzi o pompkę centralnego.

Jak juz to odpal vag

Select -->35-Cent. Locks --> i sprawdz błędy

Posted (edited)

Sorry po prostu nie dzieła centralny z kluczyka jak i z pilota ani jednego zamka. Programem VAG 3.11 sprawdzałem ale nic nie pokazuje. Gdzieś wyczytałem że jakieś kable trzeba wymienić w drzwiach ale jakie ile i gdzie dokładnie które to nie wiem i czy coś to pomoże. Jak ktoś wie niech poradzi.

tak zrobiłem Select -->35-Cent. Locks ale nic nie pokazuje nie chce się załączyć nie pamiętam co wyskoczyło zrobie jeszcze raz, chyba że brak błędu ale nie jestem pewny.

Akumulator był sprawdzany pobór w normie. Ale zdaje mi się że komputer od gazu pobiera najwięcej prądu w nocy na postoju. Bo za zwyczaj po weekendzie jak samochód nie był ruszany siada akumulator. A kable sprawdzałem ale są w dobrym stanie. A takiego kabla szybko złącza to mam szukać od strony butli z gazem?

Edited by damian8p
Posted

Do sprawdzenia standardowo mikrostyk w zamku i kostki w pomoce.

Posted

Pompka centralnego do sprawdzenia w pierwszej kolejności

Myślę ze w 35-Cent Locks jakiś błąd powinien być

Posted

A słychać w ogóle pompkę, czy nic? Może wirnik się rozsypał.

Posted (edited)

Nic nie słychać. Ale to by od pasażera chyba by działał chociaż. :) OK rozbiorę to zerknę.

4 szyby elektryczne działają co i tak niema nic wspólnego pewnie, no i rozebrałem i widzę kabelki hehe i nie wiem co i jak sprawdzić ruszam nimi ale i tak nic nie styka. Załamka nie kumam :( da się na krótko jakoś nie wiem te od strony drzwi wymienić tylko jak się dostać do drugiej strony kabla? rozbierać coś pod kierownicą próbował ktoś? jak to się robi?

A pomysł na akumulator, może podjadę do firmy zakładającej gaz i ich przycisnę tylko wolał bym się upewnić że to z ich winy.

POMPKA rozebrana, skruszył się kamień w pompce. Pompę szukać z tyłu w kombi koło spryskiwacza tylnego.

Edited by damian8p
Posted

Hej

auto a4 b7 usa sedan.

po otwarciu drzwi kierowcy słychać buczenie gdzieś z tyłu jakby pod autem. dziś oprócz buczenia było stukanie, jakby coś było luźnie i tłukło się o obudowę. drzwi się ryglują i otwierają normalnie.

czy to jest ta pompka centralnego? gdzie jej mogę szukać?

Posted (edited)

Hej

auto a4 b7 usa sedan.

po otwarciu drzwi kierowcy słychać buczenie gdzieś z tyłu jakby pod autem. dziś oprócz buczenia było stukanie, jakby coś było luźnie i tłukło się o obudowę. drzwi się ryglują i otwierają normalnie.

czy to jest ta pompka centralnego? gdzie jej mogę szukać?

Ty już masz moduł komfortu a nie pompkę centralnego.

Z tego co kojarzę to moduł jest gdzieś w podłodze przy siedzeniu kierowcy ale mogę się mylić

Edited by Fazii
Posted

to co tak buczy po otwarciu drzwi kierowcy?

Posted (edited)

Nie ten dział. Proponuję zadać pytanie w dziale poświęconym dla b6/b7 :decayed:

Edited by Fazii