Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black Avant S-line Plus Quattro Engine Porsche Macan 3.0 V6 S Diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Felgi 17 et 43 opony 225/45/17 i nic nie obciera. Nawet trzy osoby z tyłu plus bagaż :-) zawias 1bv. Teraz zastanawiam się na takie same felgi założyć 215/50/17 na zimę i myślę że też nie będzie problemu.

A szerokość felgi 7.5 ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak 7.5 ori 17 nastka S-line :-)

Moja A4 B5 która jest teraz w posiadaniu taty razem z moją B7 S-line Plus :-) Klubowiczki :-)

173663046.jpg

Opublikowano

śliczna B7mka! kiedy jakieś mody? :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W listopadzie planowane usunięcie DPF , hybrydowe turbo i oczywiście program :-)

Nawet Mikołaj pomyka Audi :-) Wesołych Świąt :-)

173916156.jpg

Opublikowano

witam. nieżle sie czarna prezentuje. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyszła wiosna więc wpadło nowe koło :-) 3SDM 00.6 18 9.5 J opony Continental ContiSportContact 5 225/40/18 . Wyszedł lekki naciąg tak jak chciałem :-) Teraz czas na jeszcze niższe zawieszenie niż ori 1bv bo trochę koza :-)

21501_1099818990091786_72261343847367192

Edytowane przez danielstol

Opublikowano

Jak dla mnie ta felga jest tragiczna, ale wszystko kwestia gustu :)

Opublikowano

bez NIŻEJ efektu nie będzie...mówię tu o dużo niżej :) szkoda, że 18 no ale to tobie ma odpowiadać :)

Opublikowano

no kolego....mam nadzieje że jestes przygotowany na gwint :decayed: bo inaczej tego nie widze :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie kwestia gustu felga ma podobać się mi i tak jest :-) Co do wielkości felgi to auto użytkuję na co dzień często zabieram ze sobą rodziców i nie wyobrażam sobie jazdy na 19 z profilem 35 ... Gwint albo na razie inne sprężyny będą zakładane pewnie na wakacjach :-)

Opublikowano

kolego koło fajne, ale bez gleby szału nie robi...

Opublikowano
  • Autor

Koło kupowałem z planami na obniżenie auta. Chyba zdecyduje się na springi Eibacha Sportline. Pytanie czy z ori amorami 1BV ma to sens? Czy obniżenie o 45 mm z przodu będzie już ok? :-) Amory 1Bv dużo różnią się twardościa i skokiem od tych z zestawu Blistein b12 które są sprzedawane właśnie ze springami Sportline?

Opublikowano

Bardzo dobry przyklad jak za duzy profil opony psuje felge, bylo dac 225/35 i felga optycznie wygladala by na wieksza ;)

Opublikowano

Bardzo dobry przyklad jak za duzy profil opony psuje felge, bylo dac 225/35 i felga optycznie wygladala by na wieksza ;)

Taa zdecydowanie 35, zgadzam się, maleje koło w oczach na profilu 40.....no i jak najszybciej w dół, bardzo w dół......wiadomo Daniel, rozmiar felg Ty wybierasz pod siebie ale czy na profilu 40 z takim naciągiem będziesz miał super komfort niż np w porównaniu do 19 z 235/35/19 to szczerze wątpię....w ogóle ja nie widzę różnicy między 18 a 19 cali co do komfortu użytkowania , różnice to widzę jak w jednym aucie mam zimę 18x8j i 225/40/18 a w drugim aucie mam 16" z 205/55/16 :grin: :nabijasie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam . Odświeżam bo niedawno założyłem wreszcie springi Eibach Sportline :-) Trochę pracy było .. Niestety wszystko przez zapieczoną znaną wszystkim śrubę przy zwrotnicy trzymającą górne wahacze . Musiałem odkręcić wszystko i wybić ją na stolę ,w powietrzu nie było szans . Już jest trochę niżej .

12998607_1124602270946791_91089945217855

Podziękowania dla taty za pomoc sam nie dałbym rady ;-)

12994309_1124602237613461_76661112631405

Oczywiście po wymianie zbieżność i geometria :-)

13043229_1124602144280137_70303740746933

Opublikowano

No już jest trochę lepiej ale Dawaj to kolego jeszcze niżej bo koło fajne i można z tego wyciągnąć więcej... :wink4:

Opublikowano

Co do śruby centralnej trzeba było sobie ściągacz zrobić albo uciąć główkę i wykręcić z drugiej strony .

Opublikowano
  • Autor

Marcin próbowałem, niestety gwint na srubie zaraz się zerwał i nie dało rady. Natomiast druga strona bez problemu,śruba wyszła ręką :-) Na przyszły rok chyba zdecyduje się na gwint AP :-)

Opublikowano

Ja grzałem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Trochę bałem się grzać żeby nie uszkodzić wahaczy :-)ale już taki pomysł chodził mi po głowie:-D