Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż osłony silnika i skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

adadur uzylem prawidlowego, po dokreceniu trzymal lecz po powrocie niestety juz go nie bylo natomiast pozostale jeszcze sie trzymaly wywalilem na to w aso 80 euronow :sick3: wiec nie chce zbyt szybko jej stracic :> .poza tym jak widzisz nie jest to tylko moja opinia

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy co nam dają te osłony? czy chodzi tylko o to żeby woda nie leciała na silnik ?

Opublikowano

Mniej syfu na silniku i szybciej osiąga optymalną temperaturę pracy. Szczególnie w zimie może się przydać.

Opublikowano

Poprawną aerodynamikę oraz "cichszy przepływ powietrza", wyciszenie oraz mniejsze straty ciepła z silnika. Pozatym silnik tak się nie syfi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajny instruktarz , pozdrawiam .

Ps. Ma może ktoś do sprzedania osłonę pod silnik i skrzynię biegów automatyczną do audi A4 b5 97 rok 1.9.TDI ?? jak tak to proszę o kontakt na GG 4892424 Dziękuje .

Opublikowano

Polecam osłonę rezaw-plast z allegro. Sam taką sobie zamontowałem i pasuje idealnie, tylko mocowanie zastosowałem swojego patentu, mianowicie wkręty 6mm z podkładką metalową i dodatkowo gumową, z łebkiem na klucz 8. Trzyma się idealnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka wszystkim a przede wszystkim osobie która zapoczątkowała ten artykuł.

Mam problem , urwało mi się osłonę pod silnik i pod skrzynię biegów i z tego wszystkiego niepotrzebnie wyrzuciłem do śmieci .

Chciałem zapytać się was czy jest różnica między zestawem osłon pod silnik i skrzynie biegów do A4 B5 1997 ze skrzynią Automatyczną jak to ma sie w moim przypadku oraz ze skrzynią manualna.Bo podobno inne są osłony pod skrzynie manualna a inną pod skrzynię automatyczną .Jeżeli by nie było róznicy to jedna z wymienionych tutaj firm robi słony pod skrzynie manualne to w tym przypadku bym mógł kupić. pozdrawiam i proszę o poradę .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejne pytanie:

Czy osłony różnią się dla 1.9 TDI i 2.5 TDI ?