Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co sądzicie o tych sprężynach??? Które wybrać???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Jak w temacie.

Chcę obniżyć swoja furke, ale nie za mocno. Warto wchodzić w taki zestawik??? Ewentualnie co radzicie w przystępnej cenie?? Dzieki za porady. Pozdrawiam..

http://allegro.pl/item466273730_sprezyny_audi_a4_sedan_4cyl_b_11_94_10_00_35_30.html

Znalazlem jeszcze takie

http://allegro.pl/item460164846_sportowe_sprezyny_h_r_passat_b5_audi_a4_35mm.html

Opublikowano

tak, pod warunkiem ze kupisz sportowe amortyzatory

inaczej szkoda kasy

Opublikowano
  • Autor

inaczej szkoda kasy

Ale dlaczego, skoro do -40mm podobno można obniżyć na ori amortyzatorach???

Opublikowano

rob jak chcesz

krotsze sprezyny + ori amorki to dla mnie pomylka

Opublikowano
  • Autor

rob jak chcesz

krotsze sprezyny + ori amorki to dla mnie pomylka

Ale może jakoś uzasadnisz swoje zdanie???

Opublikowano

Ale może jakoś uzasadnisz swoje zdanie???

No przydało by sie .. :mysli:

Ja powiem tak ..słyszałem , że te LOWTEC sa dobre tylko strasznie twarde i obniżają wiecej niz katalogowo .

Co do H&R to juz dobra półka... ja śmigam na takich .. mineło juz jakieś 2 lata na polskich drogach i nic sie z nimi nie dzieje :good:

TFU TFU :wink4:

Ja bym brał H&R ..cena tez dobra ..i stan ideał .

Opublikowano

Co do H&R to ja bym sie wstrzymaj poniewaz kupiłem dokładnie taki sam komplet tez z passata B5 i niestety mój mechanik stwierdzil ze pasuje tylko przod a tył nie pasuje do moje a4, tez mam sedana i troche mnie to dziwi ze nie pasuje, teraz jezdze na przodzie obnizonym a tylnych spręzyn musze poszukac a temte dwie H&R sprzedaje.

Opublikowano
  • Autor

Co do H&R to ja bym sie wstrzymaj poniewaz kupiłem dokładnie taki sam komplet tez z passata B5 i niestety mój mechanik stwierdzil ze pasuje tylko przod a tył nie pasuje do moje a4, tez mam sedana i troche mnie to dziwi ze nie pasuje, teraz jezdze na przodzie obnizonym a tylnych spręzyn musze poszukac a temte dwie H&R sprzedaje.

Tu kolego masz racje, o ile kojaże to w pasku spreżyna siedzi oddzielnie od amorka, więc może się różnić. Dzięki za ostrzeżenie :good:

A może coś takiego

http://moto.allegro.pl/item461155053_audi_a4_tdi_sportowe_sprezyny_zawieszenia_40mm.html

Tylko pytanie czy mają w ofercie -30 ew -35. Te -40 to na mój gust troszke za nisko bedzie.

Ten LOWTEC bylby ok, ale jak kolega pisał twardy, czyli to też nie dla mnie.

A może ktoś zaproponuje mi coś na czym jeździ i jest happy??

Następna ciekawa oferta tylko do avanta

http://moto.allegro.pl/item470750792_zawieszenie_sportowe_audi_a4_avant.html

Koledzy ciekawostka, zwróćcie uwage na tabliczke znamionową na ostatnim zdjeciu, jest audi a4 lim + avant 2wd. Czyli od avanta też jednak pasuje???

http://moto.allegro.pl/item460770461_amortyzatory_sportowe_audi_a4.html

Opublikowano

cuplainy daruj sobie nie warto,ten zestawik fk bardzo ciekawy i z amorkami ,pomyslal bym nad tym....co do zdania kolegi odnosnie sport amorkow do sprezyn to popieram... jezdze na amorach 1be czyli -20mm i sprezyny ap -60 i -40 powiem ci ze to nie jest to jak mielem sport amory i sprezyny w poprzednim aucie,zakretow gorzej sie trzyma i czasem zabuja na nierownosciach,na zakretach lekko sie przekrzywia czego nie mialem w poprzednim aucie,zawieszenie cale zroboine przod i tyl jakies 5000km temu, takze to nie jest wina wachaczy,tuleji belki czy magla,koncowek itd.tak jak myslalem wczesniej.....

Opublikowano
  • Autor

No ok, dzięki wielkie za cenne rady. Tylko ja szukam kompromisu między wyglądem, a komfortem. Cały zestawik pewnie jest twardy i sztywny. Lubie pojechać szybko w zakrętach, ale tłuke się codziennie po parenaście km po miejskich dziurach.

A co chodzi o ten zestawik fk to faktycznie na fotach wyglada kozak. Jedyna wada to, że jest od avanta, a mi potrzeba do sedana. Wyczytałem, że nie podejdzie, chyba, że sie mylę??????

Opublikowano

inaczej szkoda kasy

z tym sie nie zgodze sam smigam od 4 miesiecy na H&R -40mm i na or amorach i nic zlego sie nie dzieje po za tym ze autko jak dlamnie lepiej wyglada i lepiej troszke sie prowadzi nawet przy komplecie z tylu nie do bija do kaca itp wiec kolega sie bardzo myli
Opublikowano

a robcie co chcecie

skracanie charakterystyki fabrycznego amortyzatora, poprzez zastosowanie krotszej sprezyny samo w sobie nie ma sensu

tzn jezdzic sie da, bedzie wygladalo ok, ale zobaczysz o ile szybciej zuzyja Ci sie wahacze, same amory i opony

Opublikowano
  • Autor

Koledzy a taki zestawik

http://moto.allegro.pl/item465282968_sprezyny_sportowe_audi_a4_b5_amory.html

Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat pasowania zawieszenia od avanta do sedana??? Nigdzie nie moge znaleźć konkretów, tak czy nie[br]Dopisany: 30 Październik 2008, 16:23_________________________________________________Dzisiaj znalazłem takie zestawiki

http://moto.allegro.pl/item459294764_sportowe_zawieszenie_obnizajace_audi_a4_b5.html

http://moto.allegro.pl/item472504604_koni_v2_zawieszenie_gwintowane_sportowe_audi_a4_b5.html

Podoba mi sie gwint koni, ładny stan i jak pisze sprzedający niby mało używany, tylko cena sporawa jak na mój fundusz

Opublikowano

pierwszy zestaw taki sobie, dobre amorki ale spręzynki szajsowate

drugi zestaw ODPUŚĆ, musi z nim być coś nie tak gdyż na allegro wisi od baaaardzo dawna czyli jakieśponad 8 miesięcy, a dlaczego??? jak podobno jest taki dobry, ja bym darował!

natomiast trzeci zestaw badzo kozacki, ale drogi

poszukaj w tym dziale, temat zakładał NOWAK_ZG i on miał ściągać zza granicy nówka gwint FK, za około 1200 zł więc cena extra, firma też dobra no i gwint, poszukaj też sobie na różnego rodzaju sklepach internetowych gdzie oferują FK...

osobiście jeźdze na standardowych amorkach oryginały bo firma BOGE plus sprężynki Vogtland i jest nisko, miękko, a amorki tak bardzo nie poszły gdyż autem jeźdze rok po polsce, zawias taki miałem już, mam -40mm i co? po roku użytkowania, od przegladu do przeglądu amory są w dobrym stanie, mają 68/66 % zużycia!!!

więc nie pchać tu kitu że amory tak dostawają w dupe, jak moje rok jeźdzą i poszły na gorsze o 4 %!!!

jak się kupuje badziewne amory to potem siadają!!! :wink4:

Opublikowano
  • Autor

pucek2509 dzieki za ostrzeżenie, od niedawna szukam i na allegro widze 1szy raz ten 2gi zestaw, gościu ma same pozytywy, wiec nie powinien kombinować. Może ma jakąś wade, nie dzwoniłem do gościa.

A co do tego gwintu koni co sądzicie??? Jest warty uwagi??? Może lepiej zainwestować w taki mało chodzony komplet pożądnej firmy i mieć z głowy na pare latek, bo fury nie mam zamiaru zmieniać :) Tylko sprzedający mało pewny bo nazbierał troszke negatywów.

Ale co do samego sprzętu to czy jest warty włożenia tej kasy???????

Opublikowano

a widzisz

i juz lepiej gadasz

lepiej uzywany gwint dobrej firmy, w dobrym stanie (koni, eibach, weitec), niz kombinowanie z krotszymi sprezynami