Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kto robił chiptuning w Godula MotorSport w Krakowie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie. Mój kumpel chce sobie zachipować swojego klekocika ( Seat )1.9TDI 81 kW ( 110KM ) z 2001 roku z przebiegiem ok. 200 tys. i nie wie gdzie to zrobić. Ja mu polecam Godula MotorSport w Krakowie bo sam tam chipowałem i jestem zadowolony. Ale kolo jest z grupy "niedowiarków" dlatego proszę Was o opinie w temacie tego tunera, czy ktoś też tam chipował jakie Wasze są opinie? I jeszcze jedno ( dalej dla niedowiarka :) ), czy bezpieczne jest chipowanie tego konkretnego modelu i z "takim" przebiegiem. Ma on opinie róznej maści fachowców, że ten silnik AJM nie jest zbyt "wdzięczny" do chipowania. Proszę Was o opinie i przekonanie mam nadzieje kolegi do zachipownia i o opinie n/t Godula MotorSport, chyba że polecacie coś innego w pobliżu Zabrza - powiedzmy tak do 100 km :)

Opublikowano
  • Autor

OK dzięki - a jak u niego z cenami?

Znalazlem jeszcze DigiTech Krzysztof Jamrozek to chyba też Master's Tuning?

Opublikowano

Jeszcze blisko masz do Compsportu w Bielsko Bialej

Opublikowano
Ma on opinie róznej maści fachowców, że ten silnik AJM nie jest zbyt "wdzięczny" do chipowania

bzdura :) moje malenstwo dostalo swego czasu programik i przyjelo je z otwartymi raczkami...wyniki byly bardzo zadawalajace.

W vtechu na wyjezdzie gru[powym robilismy AJM'a i wyszlo cos kolo 380Nm i 155KM z tego co pamietam

Opublikowano
  • Autor

Hm...to lepiej niż u Goduli, ciekawe - żeby nie miał lepiej ode mnie :)

Opublikowano
ciekawe

ciekawie będzie, jak się potem zmierzycie na tej samej hamowni.

Zresztą, to może dobry test - zróbcie to ;)

Opublikowano

pre_pl, 1 pomiary mialem na maha w jastrzebiu ;) auto jambro bylo mierzone w vtechu (pomiary w porownaniu do maha to mniejsza moc ok 2% wiekszy mom ok 2%)

Opublikowano
pre_pl, 1 pomiary mialem na maha w jastrzebiu ;) auto jambro bylo mierzone w vtechu (pomiary w porownaniu do maha to mniejsza moc ok 2% wiekszy mom ok 2%)

mi nie chodzi o rodzaj hamowni.... :twisted:

przy takich niskich mocach inercja nawet się sprawdza, choć czasem krzywa inny przebieg ma

Bardziej by mnie interesowało porównanie dwóch różnych programów, na tej samej hamowni.

Nie sądzicie ?

Opublikowano
  • Autor

Hamownia to jedno - ciekawe jak bedzie na`"żywca" , czy da się odczuć odejście jednego lub drugiego? Może jakiś filmik skręcimy tylko musze go przekonać

Opublikowano

godula jak dla mnie to zajmuje sie benzynówkami, a diesle to tak dorywczo (każdy grosz sie liczy wkońcu) musisz poszukać tunerów co robią diesle(sporadycznie benzynki) : compsport, Masters, V-tech

Opublikowano
Bardziej by mnie interesowało porównanie dwóch różnych programów, na tej samej hamowni.

Nie sądzicie ?

moge ponegocjowac jakies darmowe hamowanko w jastrzebiu...zobaczymy. Co do teskow drogowych to niestety wydaje mi sieto niemozliwe :( Jambro nie jest typem streetfightera (z tego co go poznalem) a ja nie mam co porownywac ;/

boban, Ty juz masz ten program czy nie?? Hamowales autko??

Opublikowano
  • Autor

Z tego co piszecie to dać sobie spokój z Godulą . Najbliżej - Katowice - Masters ( dwa punkty ) lub znalazlem V-tech prawie pod nosem bo w Piekarach Śląskich -

Adamczyk Bosh Service

ul. Stalowa 7

Ja swojego nie hamowałem bo wszelkie kwestie załatwiał mój kuzyn, ale z ciekawości bym to zrobił bo może mnie ładuje i wcale nie mam chipa? :( Jak tak z nim gadąlem o hamowni itd. to jakoś dziwnie mi odradzał a tym samym jeszcze bardziej mnie zaniepokoił. Tym bardziej że autko sie zbiera naprawdę nieźle a nie mam porównania z innym 115 KM, jak jeździłem kumpla 110 KM to czuc było róznice na moja korzyść. Tak więc cholera wie.

Podajcie jeśli macie orientacyje ceny takliej imprezy p.t. chipowanko. :)

[ Dodano: 04-02-2007, 12:14 ]

HEHE ale jaja przycisnąłem kuzynka, że jutro jade na hamownię i okazalo się że... wcale nie mam chipa.:(:(:( Kuzyn powiedzial, że robiąc moje autko tak mi powiedział bo sie napalałem ( a on swoja A6 wlasnie chipował u Goduli ), że mi zrobił chipa bo się bał że przy "takim" przebiegu załatwie silnik .

Tak więc NIE mam żadnego chipa w mordę. W takim razie jesli macie jeszcze cierpliwość to doradźcie cos w tej kwestii: do zachipowania dwa autka A4 115 KM AJM i Seat Toledo 1.9 110 KM od kumpla. A ja "szpanowałem" ,że mam 150KM :(:( a tu seria... Choć z drugiej strony plus jest taki że skoro teraz jestem zadowolony to po chipie powinno byc jeszcze lepiej.

Nie znane są wyroki Boskie.

[ Dodano: 04-02-2007, 14:19 ]

Jeszcze jedno - dzwonil do mnie kumpel ten od Seata i powiedział,że dzwonił do gościa w T.Górach i pytal o chipa. Gościu mu powiedział że przy przebiegu 200 tys. to by nie robił bo mu padnie od razu wał!!! a koszt naprawy to 3 tys .!!!?? Czy ktoś ma jakieś negatywne doświadczenia w tym temacie?

[ Dodano: 04-02-2007, 14:26 ]

Keżor a Ty gdzie chipowaleś w Jastrzębiu, bo widze ze w V-techu?

Ile Cię skasowali? Może jak przyjedziemy we dwóch z kumplem to jakiś rabacik zalatwisz? bo coś pisaleś o darmowym hamowanku ??:))

[ Dodano: 04-02-2007, 14:28 ]

a sorki to Murzyn z tym hamowankiem

Opublikowano

jak chpiowac to w vtechu a godula jest drozszy :frown: a zapewniam ze bedzie taki sam programi jak w vtechu :biggrin: :twisted:

Opublikowano

Jak robic chiptuning to tylko w prawdziwych firmach:

www.ttc.com.pl

www.tdi-tuning.pl

www.compsport.pl

innych nie widze

Opublikowano

ja robiłem w V-techu w Krakowie za klubową cene :twisted:

i wybiło mi 220 000km i jeżdzi jak nowy :twisted:

Opublikowano

www.ttc.com.pl

www.tdi-tuning.pl

www.compsport.pl

innych nie widze

a inne to konkurecja :lol: to juz sa zle :evil:
Opublikowano
Jeszcze jedno - dzwonil do mnie kumpel ten od Seata i powiedział,że dzwonił do gościa w T.Górach i pytal o chipa. Gościu mu powiedział że przy przebiegu 200 tys. to by nie robił bo mu padnie od razu wał!!!

pierwsze słysze ! zgłoś się do kolegi V-piro i on Ci wszystko opowie <pracuje w V-techu w Krakowie> jest to człowiek zaufany i tłumaczy po ludzku i bardzo ciekawie.. jedź do V techa..będziesz zadowolony ..daleko nie masz..

Opublikowano

www.ttc.com.pl

www.tdi-tuning.pl

www.compsport.pl

innych nie widze

najpierw zdobadz jakas wiedze,pózniej sie wypowiadaj,poczytaj ciekawe historie na sr.pl

Opublikowano

www.ttc.com.pl

www.tdi-tuning.pl

www.compsport.pl

innych nie widze

najpierw zdobadz jakas wiedze,pózniej sie wypowiadaj,poczytaj ciekawe historie na sr.pl

na chipowaniu sie nie znam ale wiem ze inni tez robia dobrze a nie tak jak ty uwarzasz ze tylko 4 firmy w polsce sie na tym znaja w tym twoja chlopaki smigaja z chipami vtechu i sobie chwala i nic im sie nie sypie