Neski Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam problem się pojawia rano gdy auto postoi ciężko pali znaczy łapie i gaśnie nie chce się wkręcić na obroty i śmierdzi paliwem z wydechu a jak załapie gdy dodam gazu i przez chwile go potrzymam już chodzi nie raz zgaśnie po drugie drgania podczas pracy są odczuwalne na całej budzie praca silnika jest nie równa nie falują obroty jak by chodził raz na wszystkie gary a na chwile by się jeden wyłączył.podczas jazdy gdy przyspieszam raptownie muli chwila a po paru sekundach ciągnie jak wciekły Wymieniłem świece , przepustnice + adaptacja Błędy 561 Proszę o jakieś podpowiedzi Z tego co wyczytałem na forum może to być : regulator napięcia któraś z cewek czujnik temperatury silnika
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 A nie czasem błąd składu mieszanki ? Sądzę że sonda do wymiany
krzysiekml Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 sondę sobie daruj bo nie ma to nic wspólnego z odpaleniem a gdzie masz drugą sondę ? tu masz opis tego błędu http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-00561.html
jacek70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Jak na takie objawy to coś mało pokazuje komp. Zrób reset i sprawdź czy jest różnica. Sondy bym nie wykluczał.
Neski Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Opublikowano 9 Lipca 2015 no sam już nie wiem co to może być a regulator napięcia może mieć coś wspólnego z ta usterka bo założyłem z polifta????a może wtrysk się mi zaciął na którym kanale można sprawdzić przeplywke i jak to zrobić mam vcds-a i gdzie znajduje się filtr paliwa oraz czujnik temperatury silnika bo ponoć sa dwa ? wymieniłem dziś filtr paliwa , zawor ciśnienia paliwa i zawor ciśnienia zbiornika wkoncu cyka teraz czekam na poranek zobaczymy
jacek70 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Czujniki masz pomiędzy grodzią a głowicą silnika . Siedzą blisko siebie .
Rekomendowane odpowiedzi