Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak osiągnąć taki dzwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.facebook.com/sportmile/videos/923003871071377/ chętnie bym taki chciał

E: wiem że nie działał ...

ma chyba Anti Laga ale nie o mafefki mi chodzi ^^

Ehh nie mogę linku wlepić chodzi mi o ostatni FIlmik z Sportmile na Facebooku jest tam A4 b5

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Link nie działa!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Działa link. Żeby uzyskać taki dźwięk trzeba najpierw mieć 2.7 bit ;)

Opublikowano

Jaka miazga :whistling::shock3:

Opublikowano

Mam założony u siebie w 2.4quattro cały wydech od S4 i dźwięk też jest naprawdę bardzo dobry :)

Filmik nie oddaje dokładnie dźwięku, bo nagrywany był dość słabą kamerką, która przy pewnym poziomie hałasu nie wyrabia :wallbash:

Edytowane przez Luqe12

Opublikowano

Szacun, bo dźwięk wydechu również wymiata :shock3::thumbup1:

Ale na dłuższą trasę to chyba mózg może się z lasować :zyzol:

Opublikowano

Właśnie o dziwo w środku jest naprawdę cicho :) jedynie jak się uchyli szyberdach to słychać pomrukiwanie, ale generalnie nie jest to męczące :)

Opublikowano

Tak myślałem, ale nie byłem pewien, bo jednak nasze audiczki są dobrze wyciszone :decayed:

Chwała im za to :dance:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy może ktoś podpowie skąd taki efekt jak w tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=bSMxEh-3sZk gdzie słychać piękne mruczenie a z kolei w tym https://www.youtube.com/watch?v=S92KkP0-BFwgdzie też końcówka magny dźwięk jest fatalny jak w jakimś starym poltku :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na pewno w zwykłym 1.9 TDI nie osiągniesz takiego dźwięku jak w 2.7 ale możesz się pobawić w przekładanie wydechu ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bawiłem się w 1.8 T ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w 2.8 mam tylko koncowy z WM sport i to on zrobił robotę, jeśli chodzi o dźwięk, ale jest trochę za głośno. W tygodniu przerabiam układ, wstawiam y-pipe i dodatkowy tłumik i zobaczymy co z tego będzie.

Aktualnie jest tak:

Opublikowano

Luqe12 kozacko to mruczy chyba nastepne audi bedzie w benzynie ile taka przyjemność Cię kosztowała? :decayed:

Edytowane przez pyra111

Opublikowano

Dawno temu :grin::grin: jak jeszcze miałem Opla 1.6i na pełnym przelocie brzmiał tak:

końcowy WM ala mugen nie dość że brzmiało to i jeździło, jednak człowiek dorósł i mnie to już niekręci tak jak kiedyś.

Panowie dzwięk czerwonego jest kozak, a jak by zastosować jakąś przepustnice wydechu to ma ktoś jakiś filmik jak to by brzmiał?

Opublikowano

Powiedzcie mi, na miejsce środkowego lepiej wstawić strumienice, czy oryginalny srodkowy tłumik aby wyciszyć w srodku? Ogolnie mam tylko końcowy tłumik, i auto fajnie mruczy, ale w środku jest dość glosno, robi się rezonans, chce go wyeliminować. Strumienica dużo wyciszy?

Opublikowano

Też mam tylko końcowy, czekam aż ziomek znajdzie chwilę i będę wstawiał tłumik rurowy AWG, dam znać czy cos wyciszyło

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

pyra111 kupiłem używany wydech od S4 za 500zł plus jakieś 150zł u mechanika za montaż i spasowanie, założony końcowy i środkowy tłumik, przed środkowym zrobiona redukcja żeby wpasować się do rur idących od katalizatora. Polecam każdemu kto ma V6 w benzynie i quattro, bo w ośce wydech inaczej idzie ;)

Opublikowano

Wystarczy kupic dobrej firmy puszke koncową a ona swoje zrobi.Ladne dzwieki maja Milteki:)

Kumple maja sklep i maja akurat na stanie puszki od SporTIga.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Luqe12 masz katalizator czy została sama pucha?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

https://www.facebook.com/jacek.godula.5ja mam tak u siebie produkcja home made oraz przepustnica otwierana elektrycznie slychac na filmiku.Po otwarciu przepustnicy i odciny alarmy sie wlaczaja takze nie chcialem na wsi sie drzec