Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BFB nie jedzie - ile mocy mi potrzeba ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Hmm tak czytam a czy logi w ogóle były robione przez autora? Przecież to podstawa.

Ja mam obecnie 200 koni w ośce i już brakuje od dawna więc może od razu pomyśl o większych zmianach?

Gregora10 mogę jedynie polecić - nie masz daleko to się nie zastanawiaj bo będziesz zadowolony :)

Pozdrawiam.

I tutaj poruszyłeś ważną kwestię, otóż nie były robione, sam nie umiem tego zrobić póki co, nie mam też czasu się za to wziąć.

Może znajdę kogoś z forum kto mi je zrobi za przysłowiowy 6-cio pak i oceni od razu, albo muszę znaleźć czas się za to wziąć i wówczas koledzy na forum ocenią sprawę.

A do gregora pojadę - przy czym muszę powymieniać elementy odpowietrzenia skrzyni korbowej, zaworki etc. a póki co nikt z polecanych serwisów na forum nie ma czasu się za to wziąć, więc sprawa czeka.

Myślę że okolice 200KM i 300Nm będą dla mnie wystarczające, skoro seria jakoś mocno mnie nie denerwuje.

Opublikowano

Do logów wystarczy Ci tani kabel za kilkadziesiąt zł. Nie ma z tym dużo pracy, wystarczy znaleźć kawałek prostej a reszta jest łatwa w obsłudze. Przed modyfikacjami warto porobić logi i sprawdzić co w trawie piszczy. Poza tym przed zmianami auto musi być doprowadzone do serii a może akurat Twoje auto serii nie trzyma. Powodów może być kilka a logi pokażą co i jak. Oczywiście Grzegorz auto najpierw doprowadzi do serii ale być może będziesz w stanie to zrobić sam wcześniej i jechać do niego już ze sprawnym autem i tylko zajmiecie się modyfikacjami :) A może po logach wyjdzie, że masz zdrową serię. Można wróżyć bez tego z kuli.

Po samym programie poczujesz różnicę i już będzie lepiej ale na cuda nie ma co liczyć bez mechanicznych ingerencji.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor

Do logów wystarczy Ci tani kabel za kilkadziesiąt zł. Nie ma z tym dużo pracy, wystarczy znaleźć kawałek prostej a reszta jest łatwa w obsłudze. Przed modyfikacjami warto porobić logi i sprawdzić co w trawie piszczy. Poza tym przed zmianami auto musi być doprowadzone do serii a może akurat Twoje auto serii nie trzyma. Powodów może być kilka a logi pokażą co i jak. Oczywiście Grzegorz auto najpierw doprowadzi do serii ale być może będziesz w stanie to zrobić sam wcześniej i jechać do niego już ze sprawnym autem i tylko zajmiecie się modyfikacjami :) A może po logach wyjdzie, że masz zdrową serię. Można wróżyć bez tego z kuli.

Po samym programie poczujesz różnicę i już będzie lepiej ale na cuda nie ma co liczyć bez mechanicznych ingerencji.

Pzdr.

Zgadza się, mam nawet kabel viakena który leży i się kurzy, nigdy nie mam czasu poczytać jak się robi te logi i w jakim programie, ale w końcu się za to wezmę. Myślałem, że na urlopie będę miał trochę czasu ale ... na razie nie będę miał urlopu póki co :facepalm:

Opublikowano

Ty to nazywasz bicie piany, a ja dbanie o porządek. Wielu ludzi poświęca swój prywatny czas na czytanie, uczenie i pisanie. Niektórzy jednak myślą, że ich czas jest najważniejszy i im pomoc się należy.

Robisz bałagan i udaje niewiniątko, a nawet obrażonego, że ktoś zwrócił Ci uwagę. To co robisz to jest bicie piany i nabijanie postów. Temat się nadaje tylko na "oślą łączkę" Chcesz żeby Ci wrócić z fusów jaki jest stan twojego auta i ile KM/Nm będzie dla Ciebie zadowalające.

Odnośnie stanu auta to robisz logi na 3 biegu z gazem w podłodze od 1800obr/min do odcinki z kanałów 2 i 33, 115 i 118 oraz 3 i 20. Potem wrzucasz na vaglog.pl aby łatwiej było je analizować i zakładasz temat w dziale z analiza logow. Potrzebujesz do tego np. vcds 3.12 z "usprawnieniem" z netu (wujek gogle pomorze), kabel z allegro i laptop z winxp lub win7 z xpmode.

Jeżeli chodzi o to ile mocy i Nm potrzebujesz to nikt Ci tego nie powie bo po kilku tygodniach po zrobieniu samego softu + DP i wtryski przyzwyczaisz się do mocy, a w upalny dzień w załadowanym aucie będziesz jeszcze gorzej. Umów się z kims z forum w okolicy na spota co ma softa i będziesz miał porównanie.

Temat do zamkniecia.

Opublikowano

cała prawda :thumbup1:

co do mocy zadowalającej to taka jest droga: seria była dobra przez rok następnie soft na 180KM wyleczył mnie na pół roku,pózniej k03s to zaś dwa miesiące i jakaś hybryda na pół roku i 200 tam ileś KM było dobre,teraz 19T i dopiero jedzie no ale czas pokaże na jak długo

to taka historia trzyletniej choroby związanej z ciężką b6

więc przemyśl czego oczekujesz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie zrobiłem swój i powiem tak- im głębiej wejdziesz tym więcej chcesz :kox:

Jak robić to wszystko i dobrze na ile się da, robienie troszkę a później dokładanie mija się z celem.

I jeszcze jedna porada: rób wszystko, włącznie z mechaniką u jednego tunera albo dokładnie wg. wskazań i na pewnych częściach bo będzie jak u mnie szukanie problemu w połowie mapowania.

P.S. Gregor to naprawdę magik, kto był ten wie :hi:

Warto było jechać raptem 700 km :P

Gregor- dzięki za moje wspaniałe 230 bawarskich rumaków :banan:

Edytowane przez smart.bart

Opublikowano

smart poka logi

Opublikowano

Edytowane przez smart.bart

Opublikowano

Ja właśnie zrobiłem swój i powiem tak- im głębiej wejdziesz tym więcej chcesz :kox:

Jak robić to wszystko i dobrze na ile się da, robienie troszkę a później dokładanie mija się z celem.

I jeszcze jedna porada: rób wszystko, włącznie z mechaniką u jednego tunera albo dokładnie wg. wskazań i na pewnych częściach bo będzie jak u mnie szukanie problemu w połowie mapowania.

P.S. Gregor to naprawdę magik, kto był ten wie :hi:

Warto było jechać raptem 700 km :P

Gregor- dzięki za moje wspaniałe 230 bawarskich rumaków :banan:

Służę pomocą :D Było wesoło i z atrakcjami , bolączki wieku dziecięcego wyeliminowane -> fura śmiga jak marzenie - Podziękował również było miło poznać właściciela i ciekawą fure (niespotykana wersja) :)

Opublikowano

Gregor. Ile wyłączenie drugiej sondy kosztuje? Moze być priv. Bo w okolicach W-wy chore pieniądze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w sprawie tuningu , kosztów itp pisz na [email protected]