Mini_Tytan Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Więc tak w treściwych słowach: Klima dokładana w tym roku, zaraz po założeniu nabita, i tu zaczynają się schody. Klima nie chce się włączyć przez naciśnięcie tej śnieżynki. Przy podpięciu VAG'a bez problemu rusza lecz nie załącza się wentylator (był w aucie od nowości - nie dokładany). Po chwili jak się włączy gdy auto jest podłączone do VaG'a rozłącza ją (wiadomo wzrost ciśnienia) i wyskakuje błąd czujnika F129, jak się trochę ostudzi znów się automatycznie załącza(ofc tylko gdy VAG podpięty). Sprawdzałem przewody od czujnika F129 do kostki koło wspomagania i przejście jest bez problemu. Gdzie i czego jeszcze szukać?
Mateuszek1001 Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 A może by tak po prostu wymienić czujnik ?
Mini_Tytan Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) A może by tak po prostu wymienić czujnik ? Czujnik zamówiony myślałem że skoro wybija błąd tylko gdy układ się nagrzewa i rozłącza sprzęgło to jest dobry bo zaraz po tym jak układ ostygnie i sprzęgło się załączy błąd znika. Edit: Czujnik wymieniony nadal to samo :/ Edytowane 18 Lipca 2015 przez Mini_Tytan
mati101086 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Kolego masz może jakiś schemat połączeń elektrycznych dla klimatyzacji ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi