grax Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Witam. Załączam filmik. Bardziej na zimnym silniku, na ciepłym bardzo rzadko. https://www.youtube.com/watch?v=9Fb6OVLiSQc Na filmie auto chodzi na biegu jałowym. Dodaję tylko leciutko gazu do 1200 obrotów i puszczam. Przy puszczaniu i opadaniu obrotów słychać cykanie i jakieś lekkie stuki. Jak auto chodzi na jałowym bez dodawania gazu to czasem odczuwam lekkie drgnięcie auta i jak słucham to czasem jakieś cyknięcie itp. Co to może być? Tak wszystko działa bez zarzutu.
h616 Opublikowano 19 Lipca 2015 Opublikowano 19 Lipca 2015 dwumas się podobnie zachowuje, podłącz VCDSa i sprawdź korektę wtyskiwaczy na zimnym
grax Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Opublikowano 19 Lipca 2015 dwumas się podobnie zachowuje, podłącz VCDSa i sprawdź korektę wtyskiwaczy na zimnym A możesz mi napisać gdzie mam w VCDsie przejść i jak tą korektę zrobić na zimnym to zrobię i zobaczę wtedy.
Lunatyk Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Miałem dokładnie to samo, wszystko ucichło po wymianie dwumasy i sprzęgła,
Rekomendowane odpowiedzi