Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Duszenie pedału gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)

Posiadam Audi A4 B5 1.8 benzyna + gaz BRC 1997 rok.

Problem mam taki gdy jadę np. 100/h i wciskam pedał gazu do samego spodu to czuje, że tam pod tym pedałem coś auto się dusi i słabo się rozpędza, co może być tego przyczyną?

Wymienione rzeczy: świece, rozrząd z pompą wody, odma + węże, termostat, kable, wentylator klimy, czyszczona przepustnicy bez robionej adaptacji. czujnik temp, wiskoza, uszczelki pokrywy zaworów.

Opublikowano

Problem występuje na podtlenku czy PB ?

Opublikowano

A zapomniałem dodać, na gazie nie jeżdżę bo wtryski z reduktorem padły, instalacja ma ponad 10 lat.

Na benzynie się to dzieje.

Opublikowano

Masz możliwość podłączenia Vaga ?

Opublikowano

Jutro właśnie jadę do elektryka, ale chciałbym żeby ktoś coś podpowiedział ze swojego doświadczenia od czego to może zależeć?

A jak będę u elektryka to co mu powiedzieć dokładnie co ma na kompie posprawdzać? Coś tu mam zapisane co mam mówić ale niech ktoś coś od siebie doda :D

Opublikowano

Najważniejsze błędy zapisane w komputerze, dobrze byłoby zrobić też logi.

Opublikowano

Okey zapiszę sobie, nikt nie miał takiego problemu nigdy w życiu, że żadnej konkretnej odpowiedzi nie ma? :(

Opublikowano

I jak tam, elektryk coś poradził? Ja miałem takie problemy, nie tylko przy prędkości 100 km/h ale i niżej. Okazało się że pompa paliwa siada, za niskie ciśnienie dawała które przy niższych obrotach wystarczało, ale im wyższe obroty i im szybciej tym mieszanka była zbyt uboga ze względu na to niskie ciśnienie paliwa.