Caporeira Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam, mechanik mi mówił że muszę wymienić wahacz bo jedna gałka jest luźna. Ale z tego co kojaże to przy B6 Avant 04' jest wielowahaczowe zawieszenie i chyba wymiania się całe przednie zawieszenie ? Czy mam racje czy wystarczy jeden wahacz. I jaki jest mniejwięcej cena za części i naprawę, aby mieć jakieś rozeznanie ?
mlodziak22 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Nie musisz całego zawieszenia , jeśli byś robił sam można się pokusić o wymianę tego jednego ,ale jak mechanik będzie Ci to ogarniał to uszkodzony i sąsiedni takie jest moje zdanie. Mój znajomy wymienił w b5 tylko jeden, chyba z 2 lata jeszcze pojeździł i dopiero posypały się kolejne. Edytowane 20 Lipca 2015 przez mlodziak22
Caporeira Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) I jaki by wyszedł koszt zakupu i wymiany ? Edytowane 20 Lipca 2015 przez Caporeira
mlodziak22 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 co do kosztów wymiany nie mam pojęcia, a ceny wahaczy są różne ,możesz kupić master sporta lub np lema.
jospethe Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 Tak jak wyżej piszą dobre firmy to Lemforder, Master sport i od siebie mogę dorzucić SWAG-a. Wymiana tylko tych wahaczy które są zużyte. Nie ma sensu wywalać zdrowych części.
Rekomendowane odpowiedzi