bbarney_Szcz Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam, czasami po odpaleniu silnika i włączeniu klimatyzacji klima sama przełącza się w tryb eco i nie można już uruchomić klimatyzacji. Zazwyczaj pomaga wyłączenie silnika i uruchomienie ponownie ale też nie zawsze. Błędów brak. Ktoś ma pomysł co to może być ?
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 zobacz czy w ogóle masz czynnik w układzie albo zaloguj vaga i sprawdz cisnienie
Michael_1 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Podłącz vcdsa bo przy świecącym econ musi byc błąd zarejestrowany...
bbarney_Szcz Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 Jak vagiem sprawdzić ciśnienie? Jakby nie było ciśnienia to chyba nigdy by się nie załączała klima. A to się nie dzieje cały czas. Czasami podczas jazdy przełączy się na eco. Ale najczęściej tak jak opisałem wcześniej.
a4xQaudi Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Mam dokładnie ten sam problem. Tryb econ żyje własnym życiem. Raz się włączy raz wyłączy. Jak jest włączony to nie mogę go wyłączyć. Klimatyzacje nabiłem niedawno, również miałem sprawdzana szczelność. Może to być jakiś sterownik klimatyzacji? Zapalił mi się check engine i zamierzam to sprawdzić. Mam też problem z mieszanka i gdy dławi mi się silnik wyskakuje mi check engine lecz wyczuwam kiedy to się dzieje a engine wyświetlił mi się od tak, kiedy zaczęły się problemy z econ. Mam nadzieje, że damy rade do tego dotrzeć, jak tylko się czegoś dowiem to podzielę się informacją.
bbarney_Szcz Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 Będę wdzięczny, u mnie nie ma żadnych błędów. Podejrzewam, że problem jest z klimatronikiem. Skoro nie ma żadnych zewnętrznych błędów to pewnie panel klimatronika będzie do wymiany. Może uda mi się załatwić na podmianę to zobaczę czy problem zniknie.
Homiczek Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 ciśnienie i praca zaworu sterującego sprężarką jest w grupie 01 błędy + przejrzenie bloków do około 12. Chyba w 10 lub 11 jest temperatura parownika (evaporator) itp
a4xQaudi Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Przyczyna to zawór ciśnienia klimatyzacji. Został wymieniony i działa jak należy. Na jak długo? Mam nadzieje, że na następne 14 lat ☺
kt65c453 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Przyczyna to zawór ciśnienia klimatyzacji. Został wymieniony i działa jak należy. Na jak długo? Mam nadzieje, że na następne 14 lat ☺ miałem dokładnie to samo , ekon świecił w upały po dłuższej drodze (około godziny) przyczyna, czujnik ciśnienia pokazywał 40 bar i klima wyłączała się, nowy czujnik i działa jak ma działać teraz doczytałem ze u ciebie był zawór , u mnie czujnik ciśnienia Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez kt65c453
Czaki89 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Ojciec miał ten sam problem tylko że Econ świecił się cały czas po uruchomieniu klimatronika i nie można było go wyłączyć. Po sprawdzeniu ,wysypało się sprzęgło sprężarki klimatyzacji. Po wymianie na nowego koło z nowym sprzęgłem problem znikł i klima lepiej zaczęła chłodzić.
bbarney_Szcz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a dzisiaj po uruchomieniu silnika nie świecił się econ ale klima nie chodziła i chyba wiatrak od klimy nie kręcił się. W poniedziałek auto idzie na warsztat bo już mam dosyć. Dzisiaj za to wyskoczyło mi to: 4 Faults Found:00710 - Defroster Flap Positioning Motor (V107) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent00819 - High Pressure Sensor (G65) 29-10 - Short to Ground - Intermittent00819 - High Pressure Sensor (G65) 07-10 - Signal too Low - Intermittent00819 - High Pressure Sensor (G65) 16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent Jest gorąco i nawet jak klima się załączy (słychać, że sprężarka załapała) nie leci zimne powietrze. Logi z grupy 001: http://vaglog.pl/log_230533.html
Homiczek Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a dzisiaj po uruchomieniu silnika nie świecił się econ ale klima nie chodziła i chyba wiatrak od klimy nie kręcił się. W poniedziałek auto idzie na warsztat bo już mam dosyć. Dzisiaj za to wyskoczyło mi to: 4 Faults Found: 00710 - Defroster Flap Positioning Motor (V107) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 00819 - High Pressure Sensor (G65) 29-10 - Short to Ground - Intermittent 00819 - High Pressure Sensor (G65) 07-10 - Signal too Low - Intermittent 00819 - High Pressure Sensor (G65) 16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent Jest gorąco i nawet jak klima się załączy (słychać, że sprężarka załapała) nie leci zimne powietrze. Logi z grupy 001: http://vaglog.pl/log_230533.html skasuj błędy a potem odpal auto i klime i zobacz co powróciło z błłedów. bo wygląda że czujnik ciśnienia klimatyzacji nawala jeszcze klapka sterująca nawiewu, ale to na potem
bbarney_Szcz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Klapa pojawiła się dzisiaj pierwszy raz. Nie pracuje też wentylator. Czy czujnik ciśnienia ma wpływ na wentylator ? W sumie w teście wentylator nie kręcił, to chyba nie ma związku z czujnikiem ciśnienia. Podejrzewam, że i czujnik i wentylator jest winny...
Ditomee Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Witam dołączę się do tematu , u mnie klima chodzi tylko powtarza się błąd 00810 high pressure sensor g65 16-10 figlal outside specification
Ditomee Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Dodam że dzięki sprawdziłem o bar na spoczynku 3-4 w czasie pracy tak do 3/4 mocy nawiewu bar 8-10 , czujniki g65 napięcie ok wszystko opracuje jak należy , problem zaczyna się przy maksymalnym obciążeniu nawiewu czujnik wskazuje 99% i bar skacze do 33 filmik przy obciążeniu max ( czujnik i bar 33) 75% (działa ok ) https://youtu.be/4FuvsY9cF7s Edytowane 28 Marca 2017 przez Ditomee
Ditomee Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 U mnie byl do wymiany czujnik wykrecilem wkladajac reke przez otwor w zderzaku , czynnik nie uciekl 5 min roboty a4 b7
Ditomee Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Okazał się wadliwy czujnikWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi