korrado1 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam jak w temacie mam problem bo tył w mojej a4 b6 s-line siedzi bardzo nisko bez obciążenia koła chowają się w nadkolu natomiast z przodu koła są równo z nadkolem. Co może być przyczyną, co zrobić żeby tył i przód był na równej wysokości? Przeszukałem forum i nic nie znalazłem na ten temat
LinkinAK Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Podepnę się do tematu. Mam Avanta z 1BV i tył siedzi faktycznie bardzo nisko. Gdy jechałem na wakacje koła schowały się do połowy opon i trochę tarło po okładzinie. koła 215/55/16 dystans 15mm i dziwne oznaczenie na jednej ze sprężyn: kropki zielona, brąz, brąz. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
dublin Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Problem pojawił się nagle czy występuję od początku ?
LinkinAK Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) U mnie problem jest od początku Kiedy kupiłem auto w marcu. Generalnie jest ok przy jeździe na pusto ale wakacje pokazały że jednak tył mocno siada. Będę chciał kupić nowe felgi 18 cali ale przy tym setupie się nie zmieszczą. Nie daje mi też spokoju oznaczenie kropek na prawej sprezynie : zielony brąz, brąz w tabeli na forum nie było takiego oznaczenia dla 1bv więc zmiana sprężyn to podstawa ale nie chce żeby było za wysoko i za miękko. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez LinkinAK
martin a4 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 witam znajomy tez tak ma mówił ze jedna sprężynę ma odwrotnie założona i jedna troszkę wyżej siedzi jest to możliwe ??
Rekomendowane odpowiedzi