Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Pasek rozrządu dziwne szwy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio chciałem sprawdzić stan paska rozrządu po około 40 tys km. Pasek Dayco ze znaczkami VW/Audi . Po ściągnięciu osłony ukazał się taki widok . 9105648.jpg

Pytanie do was czy to już koniec jazdy i czeka mnie wymiana rozrządu po 40 tyś ? Data paska to te pierwsze cyfry ?

9105650.jpg

Z góry dzięki za pomoc :-)

Właśnie wróciłem z ASO Skody bo nie dało mi to spokoju . Oglądałem taki sam nowy pasek i takie szwy też na tym pasku już zaczęły odchodzić :-o Starszy mechanik potwierdził że te paski tak mają i żeby jeździć dalej. Co o tym myślicie?
Opublikowano

niestety to normalne... ja kidys tez sie tego przeraziłem ale to było 7 lat temu po wymianie po 7000km założyłem pasek Conti.

ale temat juz o tym kiedys był kilku mózgów sie wypowiadało... tak ma wielu uzytkownikow tylko mał kto o tym wie. także nie stresuj się jeździj.

Opublikowano

Szczerze to już prawie kupiłem nowy rozrząd i miałem brać dzień urlopu żeby go założyć :-) W B5 AJM zawsze wkładałem rozrząd INA i nawet od wymiany do wymiany po około 60 tyś km nie było nic niepokojącego na pasku rozrządu.A tu pasek ori niecałe 40 tyś i takie rzeczy ..Ale widzę że dużo osób potwierdza że to nic groznego :-)

Opublikowano

Trochę odkopie ale by Cię uspokoić. Na poprzednim pasku Dayco przejechałem 102tys i obecnie również taki założyłem. Nie ma co się stresować:-)

Opublikowano

Trochę odkopie ale by Cię uspokoić. Na poprzednim pasku Dayco przejechałem 102tys i obecnie również taki założyłem. Nie ma co się stresować:-)

I też miałeś takie szwy na nim ?

Opublikowano

niedawno zakladalem pasek INA, tez maja szwy.

w razie co, zawsze mozna zacerować. :decayed:

Opublikowano

To szew produkcyjny, normalna rzecz