Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wyłączenie kurtyny powietrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ,szukałem ale nie znalazłem na forum, z tyłu mam w kanapie po bokach poduszki i chce wozić dziecko w foteliku , jest jak byk znak że nie wolno jak kurtyny sa włączone (chyba że te w fotelach to się nie nazywają kurtyny ) , w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona, jak je wyłączyć, może w schowku tez muszę przekręcić ? ale mnie chodzi o tył , czy przekręcając wyłączone bez żadnej kontrolki.

Edytowane przez kt65c453
Opublikowano

VAGIEM ich nie wyłaczysz tylko pasazer

Opublikowano

to jak z tyłu zamontować fotelik?? Nie da się ??

Opublikowano

Jak masz mocowania ISOFIX to bez problemu montujesz

Opublikowano

ale z montażem żaden problem tylko nie może być tych poduszek jak jest fotelik, ale nie mam fotelika isofix , wiec może w tym systemie automatycznie się wyłączają, chwilowo problem rozwiązałem montując fotelik na środku

Opublikowano

Kurtyny nie stanowią żadnego zagrożenia dla dzieci z tył. Mozesz śmiało wozić w foteliku z prawej lub z lewej strony.

Opublikowano (edytowane)

wyraźny komunikat jest na progu drzwi że są poduszki i nie wolno i dodam że te w fotelach to chyba nie kurtyny wiec może wprowadziłem w błąd

Edytowane przez kt65c453
Opublikowano

Z przodu nie wolno. Z tyłu można śmiało wozić. Mogę wkleić linka raportu Instytutu Biomedycyny z wydziału chirurgii urazowej z Zurychu ale jest po niemiecku. Zresztą masz tutaj :

http://www.kinderchirurgie.ch/forum/punk/kindersicherheit.html

Boczne podobnie jak kurtyny nie stanowią zagrożenia. Pod warunkiem że fotel jest zgodnie z zaleceniami producenta zamontowany i nie opiera sie lub lezy na miejscu z którego wyskoczy poducha. To camo tyczy sie nie tylko tych fotelików ale wszystkich pasażerów tak tych dużych jak i małych, jezeli nie opierają się np: glową o miejsce wystrzału poduchy.

Opublikowano

w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona

Bo to nie jest od poduszki, tylko od tego, żeby nie było możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz.

Opublikowano

w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona

Bo to nie jest od poduszki, tylko od tego, żeby nie było możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz.

tak , potem się zorientowałem i w zasadzie to oczywiste, zrobię foto naklejki to zerkniecie

Teraz po przyjrzeniu się widzę że to oznacza żeby dziecko nie miało głowy na boku , przynajmniej ja sobie to tak tłumacze, gdyby opis był w angielskim żaden problem ale niemiecki nie rozumiem , moze ktoś przetłumaczy??

link

http://www.directupload.net/file/d/4070/ggfgd8mp_jpg.htm

ggfgd8mp.jpg

Opublikowano

tak , potem się zorientowałem i w zasadzie to oczywiste, zrobię foto naklejki to zerkniecie

Teraz po przyjrzeniu się widzę że to oznacza żeby dziecko nie miało głowy na boku , przynajmniej ja sobie to tak tłumacze, gdyby opis był w angielskim żaden problem ale niemiecki nie rozumiem , moze ktoś przetłumaczy??

link

http://www.directupload.net/file/d/4070/ggfgd8mp_jpg.htm

ggfgd8mp.jpg

"Poduszka powietrzna moze w czasie wystrzalu doprowadzic do ciezkich lub smiertelnych urazow. NIGDY nie dopuszczac, zeby pasazer/owie opierali glowe w okolicy poduszki. To tyczy sie przede wszystkim dzieci. Zawsze zapinac poprawnie pas bezpieczenstwa, dla dzieci stosowac odpowiednie foteliki. Zawsze siedziec w pozycji pionowej. W celu uzyskania dalszych informacji nalezy zajrzec do ksiazki obslugi"

Wszystko to pisalem Ci pare postow wczesniej ;-)