kt65c453 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Witam ,szukałem ale nie znalazłem na forum, z tyłu mam w kanapie po bokach poduszki i chce wozić dziecko w foteliku , jest jak byk znak że nie wolno jak kurtyny sa włączone (chyba że te w fotelach to się nie nazywają kurtyny ) , w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona, jak je wyłączyć, może w schowku tez muszę przekręcić ? ale mnie chodzi o tył , czy przekręcając wyłączone bez żadnej kontrolki. Edytowane 28 Lipca 2015 przez kt65c453
wrclaguna Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 VAGIEM ich nie wyłaczysz tylko pasazer
kt65c453 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 to jak z tyłu zamontować fotelik?? Nie da się ??
wrclaguna Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Jak masz mocowania ISOFIX to bez problemu montujesz
kt65c453 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 ale z montażem żaden problem tylko nie może być tych poduszek jak jest fotelik, ale nie mam fotelika isofix , wiec może w tym systemie automatycznie się wyłączają, chwilowo problem rozwiązałem montując fotelik na środku
Muskel1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Kurtyny nie stanowią żadnego zagrożenia dla dzieci z tył. Mozesz śmiało wozić w foteliku z prawej lub z lewej strony.
kt65c453 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) wyraźny komunikat jest na progu drzwi że są poduszki i nie wolno i dodam że te w fotelach to chyba nie kurtyny wiec może wprowadziłem w błąd Edytowane 29 Lipca 2015 przez kt65c453
Muskel1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Z przodu nie wolno. Z tyłu można śmiało wozić. Mogę wkleić linka raportu Instytutu Biomedycyny z wydziału chirurgii urazowej z Zurychu ale jest po niemiecku. Zresztą masz tutaj : http://www.kinderchirurgie.ch/forum/punk/kindersicherheit.html Boczne podobnie jak kurtyny nie stanowią zagrożenia. Pod warunkiem że fotel jest zgodnie z zaleceniami producenta zamontowany i nie opiera sie lub lezy na miejscu z którego wyskoczy poducha. To camo tyczy sie nie tylko tych fotelików ale wszystkich pasażerów tak tych dużych jak i małych, jezeli nie opierają się np: glową o miejsce wystrzału poduchy.
nitroo Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona Bo to nie jest od poduszki, tylko od tego, żeby nie było możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz.
kt65c453 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączona Bo to nie jest od poduszki, tylko od tego, żeby nie było możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz. tak , potem się zorientowałem i w zasadzie to oczywiste, zrobię foto naklejki to zerkniecie Teraz po przyjrzeniu się widzę że to oznacza żeby dziecko nie miało głowy na boku , przynajmniej ja sobie to tak tłumacze, gdyby opis był w angielskim żaden problem ale niemiecki nie rozumiem , moze ktoś przetłumaczy?? link http://www.directupload.net/file/d/4070/ggfgd8mp_jpg.htm
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 w drzwiach jest przełącznik i wkładam tam kluczyk i trochę przekręcę tym ale nigdzie nie wyświetla mi się info że poducha wyłączonaBo to nie jest od poduszki, tylko od tego, żeby nie było możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz.tak , potem się zorientowałem i w zasadzie to oczywiste, zrobię foto naklejki to zerkniecie Teraz po przyjrzeniu się widzę że to oznacza żeby dziecko nie miało głowy na boku , przynajmniej ja sobie to tak tłumacze, gdyby opis był w angielskim żaden problem ale niemiecki nie rozumiem , moze ktoś przetłumaczy?? link http://www.directupload.net/file/d/4070/ggfgd8mp_jpg.htm "Poduszka powietrzna moze w czasie wystrzalu doprowadzic do ciezkich lub smiertelnych urazow. NIGDY nie dopuszczac, zeby pasazer/owie opierali glowe w okolicy poduszki. To tyczy sie przede wszystkim dzieci. Zawsze zapinac poprawnie pas bezpieczenstwa, dla dzieci stosowac odpowiednie foteliki. Zawsze siedziec w pozycji pionowej. W celu uzyskania dalszych informacji nalezy zajrzec do ksiazki obslugi" Wszystko to pisalem Ci pare postow wczesniej ;-)
Rekomendowane odpowiedzi