pawel_wwy Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie ze mam tylko jedna dostępna stacje radiową, którą MMI wyszukuje automatycznie, gdy sam zacznę wyszukiwać stacje znajduje ich dużo i są raczej w dobrej jakości odbiory, problem z tym ze automatycznie MMI nie tworzy mi listy dostępnych a miałem tak od początku odkąd mam auto. Jest opcja żeby gdzieś to ustawić? Dodam że problem zaczął się prawdopodobnie po tym jak w aucie zostały przyciemnione szyby. Dużo było rozbierane w okolicach tylnej szyby, ale gdyby problem dotyczył anteny to ręczne wyszukiwanie stacji nie przynosiło by też rezultatu. Reset MMI nic nie pomógł. Jak wyszukam ręcznie dwie czy trzy stacje to po jakimś czasie te dwie których aktualnie nie słucham "znikają" z listy. Może ktoś coś potrafi poradzić, spotkał się z takim problemem? Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez pawel_wwy
wrclaguna Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Kolega miał ten sam problem, okazało sie ze podczas przyciemiania szyb odcieli mu nitki idace do wzmacniacza antenowegoPodpinałes kompa ? jakies błedy w RADIO 56 ?
pawel_wwy Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Niestety nie posiadam kompa, musiałbym podjechać w tygodniu i wtedy zobaczyć. Kurcze ale podejrzewam że u mnie może być właśnie ten sam problem. A co to za "nitki"? Uporał się ten znajomy jakoś z tym problemem?
wrclaguna Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Musiał az wymieniac szybe lutowanie nic nie pomogłopopytaj dobry1
pawel_wwy Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Miałem nadzieję że kolega "dobry1" ma Avanta a problem w sedanie taki nie występuje, jednak też miał problem z Sedanem... Dzięki za pomoc i szybką odpowiedź.
wrclaguna Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ma sedana dla pewności pasuje kompa podłaczyc
pawel_wwy Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Problem rozwiązany ;-) przyczyną była nie podłączona kostka od anteny tej w szybie do wzmacniacza radiowego. Dziś zdjałem słupek, podłączyłem i wszystko hula mimo przyciemnionej szyby. Także temat można uznać za zamknięty. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi