dareklun Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Witam JAK temacie, pokazały się plamki oleju w zbiorniku prawdopodobnie puszcza uszczelka pod głowicą ale olej jest ok bez zanieczyszczeń,dam rady przelatac tak jakieś 2-3 tys.km?
PrzemoS4 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jak masz możliwość zrobic to wcześniej to nie radziłbym ci ryzykować....
C4NC3R Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jak jeździsz "w koło komina" to można zaryzykować. W b4 też miałem olej w zbiorniczku i dosyć długo z tym jeździłem bez przykrych konsekwencji. Niekoniecznie uszczelka, możliwe że głowica lub blok pęknięty...
PrzemoS4 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jak jeździsz "w koło komina" to można zaryzykować. W b4 też miałem olej w zbiorniczku i dosyć długo z tym jeździłem bez przykrych konsekwencji. Niekoniecznie uszczelka, możliwe że głowica lub blok pęknięty... Hehe, nie strasz kolegi Ja tam wolałbym np zeby to była uszczelka a nie np pękniętym blok....
piotrsob1 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Pierwsze co trzeba wyeliminować jako możliwą przyczynę , to nieszczelność chłodnicy oleju Jak będziesz pewien, że jest szczelna, to dopiero zacznij grzebać w silniku
dareklun Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Też właśnie słyszałem że może to być chłodnicza oleju, :-/
PrzemoS4 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Też właśnie słyszałem że może to być chłodnicza oleju, :-/To byłaby najtańsza opcja niz robic uszczelkę itp.Powodzenia w temacie życzę, daj znac jak zdiagnozujesz problem Pozdr
SotoM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Pierwsze co trzeba wyeliminować jako możliwą przyczynę , to nieszczelność chłodnicy oleju Jak będziesz pewien, że jest szczelna, to dopiero zacznij grzebać w silniku Piotr bardzo dobrze gada, nierwac czapy na daremnie...chłodniczka/wymiennik ciepła to pierwszy do sprawdzenia element jesli w płynie znajduje sie oliwa. - ciśnienie oleju jest wyższe od ciśnienie wytworzonego w ukł.chłodzenia.
dareklun Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Słyszałem też o sposobie sprawdzenia czy to uszczelka, a mianowicie że 2 przewody z chłodnicy do bloku powinny być miękkie a u mnie górny jest miękki a dolny twardy. Nie wiem na ile to prawda.
SotoM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 mylisz sposoby na rodzajach uszkodzeń uszczelki. tobie do układu chłodzenia nie dostaje sie ciśnienie sprężania/spaliny tylko olej silnikowy.
dareklun Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam ponownie Więc tak, na początku wymieniłem zbiorniczek bo jak się okazało był rozczelnony, przeplukalem układ i wlalem czysty płyn, narazie przejechałem 300 km i jest czysto
Rekomendowane odpowiedzi