cichy1989 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Witam! tak jak napisałem w temacie górna uszczelka sie odkleja od szyby. Da się wymienić samą tą uszczelkę? Jeśli tak to jakie to są koszty? Dodam że szyba była wymieniana przez poprzedniego właściciela w niemczech(widocznie niechlujnie zrobione)
mcm Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 fakt ktoś nie bardzo wiedział jak to zrobić, najlepiej teraz kupić nową uszczelkę (stara chyba już się nie nada) i pojechać do dobrego szklarza żeby wstawił
cichy1989 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 uszczelke sie kupi.. Tylko ile szklaz weźmie za robote bo to pewnie trzeba całą szybę zdjąć mam racje?
dsz33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 A ta uszczelka nie jest czasami taka jak przy szybie tylnej ?? Czyli że montuje się ją bez wyjmowania szyby. Bo jak szyba jest klejona to te uszczelki są dla "ozdoby". Są one na wcisk. Nie wiem jak to jest z przodu ale też mi sie wydaje że z przodu szyba jest wklejana wiec ta uszczelka tez powinna wyjść bez wyjmowania szyby. Koszt wyjęcia i wklejenia szyby na nowo mnie wyszedł 100zł (razem z klejem) i wstawili mi odrazu nowe te uszczelki ozdobne
cichy1989 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Ta uszczelka jest klejona bo jak "odłazi" to zostaje na szybie klej...
dsz33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zostaje klej. Ale ona chyba jest klejona tylko do szyby, a szyba nie jest osadzana na niej. Tylko czasami niech Ci ktoś tego nie próbuje pokleić superglutem ani inną kropelką Bo ładnie wtedy z szyby robi się pajenczynka
cichy1989 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Nie co Ty uszczelka musi być nowa bo ta już jest w bardzo kiepskim stanie. Możliwe że jest tak jak mówisz.. :gwizdanie:
dsz33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 No ja też nie myśle żebyś kleił tą starą, tylko o nowej myśle. Chodziło mi o to tylko żebyś tej nowej czasami zwykłym klejem nie przyklejał
Rekomendowane odpowiedzi