Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który gaz polecicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Napisałem maila z prośbą o wycenę gazu z "górnej" półki do mojej Audi. Specjalista odpisał

1. Najlepsza na rynku instalacja PRINS z bardzo dobrymi wtryskiwaczami KEYHIN cena 4200zł.
2. Bardzo dobra instalacja gazowa STAG Q-BOX z wtryskiwaczami HANA cena 3200zł.
3. Instalacja V generacji VIALLE LIQID-SI wtrysk gazu ciekłego do kolektora ssącego cena 4800zł.

Czy możecie potwierdzić, które z tych instalacji będzie "najlepsza" może nie koniecznie ta najdroższa ;) ale jeśli faktycznie to moge ją wybrać. A może macie swoje doświadczenia lub inne typy instalacji, których w ogóle mechanik nie zaproponował ? Ofertę otrzymałem z autoryzowanego serwisu STAG/.

Opublikowano

Opcja 2 była by ok, tyle że wtryski zamiast hana może barracudy, może być też instalacja BRC Sq24. Prins totalnie nie opłacalny i mega drogi a Vialle ogłosiło upadłość więc części zamiennych chyba szybko nie znajdziesz w razie awarii i ma ponoć swoje wady.

Opublikowano

Opcja 2 była by ok, tyle że wtryski zamiast hana może barracudy, może być też instalacja BRC Sq24. Prins totalnie nie opłacalny i mega drogi a Vialle ogłosiło upadłość więc części zamiennych chyba szybko nie znajdziesz w razie awarii i ma ponoć swoje wady.

Dokładnie tak.Zestaw 2 jak najbardziej. Jaki reduktor w tym zestawie?

Opublikowano

2.0ALT nie jest wymagającym silnikiem, nie rozumiem, po co chcesz ładować graty za tyle kasy, jak i tak liczy się wystrojenie, a instalację spokojnie można założyć za nawet 2500 i będzie bezobsługowa ...

Z tego co napisałeś brał bym STAGa, ale ogólnie żadnego z nich. KME, ale to dlatego, że mam i sobie chwalę ;)

Opublikowano

Mam BRC i lata od 2 lat i około 70tyś :) Płaciłem w promocji 2690 zamiast 3300.

Opublikowano

ja w swoim bfb mam q-boxa + baracudy + parownik KME Gold ;) . zestaw bezawaryjny i kosztował mnie 2.6k plenów :banan:. nie wiem po co chcesz do 2.0 pakować się w takie koszty :facepalm: moja rada nie ma sensu- takie jest moje zdanie :naughty:

Opublikowano

W zupełności q - box wystarczy . Co do ceny to strasznie drogie. Za 2500 spokojnie założysz .

Opublikowano
  • Autor

Nowe info od mechanika

"Reduktor oczywiście Stagowski AC W-01. Wtryskiwacze mogą być Barracudy tylko ja nie widzę sensu.
Instalacji BRC nie montuję , ma kilka rzeczy które mi się nie podobają a niczym się nie wyróżnia."

Opublikowano

Ja nic nie mówię co gorsze co lepsze, nie znam się ^^ Ale zrobiłem ponad 70tyś na BRC sq i tylko wymieniam filtry :D Ja akurat wychodzę z założenia że droższe "przeważnie" jest lepsze :kox: Może tanio też idzie ale kwoty poniżej 2000tyś ( a o takich też słyszałem :facepalm: )​ to już przesada...

Opublikowano
  • Autor

Finalnie otrzymałem takie info i wycenę, Myślicie ze jest ok i można brać ? Na pewno ponegocjuje jeszcze cenę.

"Wtryskiwacze Barracuda mogą być cena ta sama . Reduktor KME Gold się nie nadaje może być Silver."
Q-Box+Barracuda+Silver=3200zł.

Opublikowano

"Wtryskiwacze Barracuda mogą być cena ta sama . Reduktor KME Gold się nie nadaje może być Silver."

Barrakuda jest ok, ale niech zamontuje pojedyńczo na trójnikach,

Komp. QBox i do tego wystarczy stagowski reduktor R01,

cena jest dość wysoka ,

ten sam zestaw w zależności od regionu Polski może się wachać od 2500 do 4500

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie cena jest zależna od regionu i jaki narzut sobie robią monterzy a czasem jest to poprostu przesada.... Ja Mam Sterownik A.E.B King + wtryski Barracuda + reduk OMVL Dream XXL.... i chodzi dobrze... problemy mialem z listwa REG FAST ktora i tak padła po 25 tys km... Dwa lata temu za ta instalacje na wtrysku REG FAST dałem 2800 zł.

Edytowane przez chrzanio

Opublikowano
  • Autor

Finalnie otrzymałem takie info i wycenę, Myślicie ze jest ok i można brać ? Na pewno ponegocjuje jeszcze cenę.

Wydaje mi się, że cena finalnie chyba nie jest tragiczna biorąc pod uwagę, że zestaw będzie montowany w "autoryzowanym" serwisie STAG.

Opublikowano

no cena kosmos 600 pln wicej niz w lubelskim.

a golda załozyłem z mysla o pozniejszych modach w bfb. wolałęm zachowac rezerwę :naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witajcie,

Jestem świeżo po zamontowaniu instalacji. Finalnie mój zestaw to STAG: Qbox, reduktor również STAGowski R-01 no i wtryskiwacze HANA + świece Brisk (LPG). Jestem zadowolony i śmiem twierdzić, że może tylko mi się wydaje ale auto jeździ jakoś żwawiej :) Jestem jeszcze przed pierwszym 1000 km a co za tym idzie pierwszą regulacją po zamontowaniu i odnotowuje spalanie na poziomie 10L/100 co chyba jest niezłym wynikiem jak na instalacje przed regulacją.

Może i dopłaciłem 300/400 PLN ale montowałem w autoryzowanym serwisie STAG z gwarancją na sterownik 5 lat i postawiłem tutaj na fach i doświadczenie gazowników.

Opublikowano

Niech Ci służy ;) Ogólnie spalanie koło 10l to jak dla mnie norma, a wręcz dawno nie przekroczyłem.