ChiPis Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Witam. Jakiś czas temu pokazał mi się akumulator na wyświetlaczu i po przeczytaniu błędów wyskoczył regulator napięcia. Regulator wymieniłem, przy okazji sprawdziłen cały alternator i włożyłem do auta. Wszystko znikło ale pojawił się kolejny błąd stabilizator napięcia i centralka dozoru akumulatora. Jak dobrze kojarzę stabilizator jest przy akumulatorze z lewej strony, i to jest numer: 8K0 959 663 ktoś spotkał się też z takim problemem? Licze się z wymianą tej centralki ale teraz pytanie czy te, różniące się literkami również podejdą? U mnie jest bez literek. Może już warto kupić coś bardziej wypasionego [emoji14] Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
wrclaguna Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 akumulator ile ma lat ? jakie błedy sa ?
ChiPis Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Sprawdzane programem do deskorolek ale lepszego nie mam. Opis bledu stabilizatora mowi ttlko ze: brak lub błedny odczyt. Nic wiecej :/ Akumulator ma z 3 lata na pewno. Jak nie wiecej. Ale na jego dzialanie nie moge narzekac. Trzyma jak diabli. Ladowanie po wymianie regulatora napiecia jest ok. 14.3v bez i przy maksymalnym obciążeniu Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
arrcio Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Sprawdzane programem do deskorolek ale lepszego nie mam. Opis bledu stabilizatora mowi ttlko ze: brak lub błedny odczyt. Nic wiecej :/ Akumulator ma z 3 lata na pewno. Jak nie wiecej. Ale na jego dzialanie nie moge narzekac. Trzyma jak diabli. Ladowanie po wymianie regulatora napiecia jest ok. 14.3v bez i przy maksymalnym obciążeniu Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka A możesz pokazać miejsce tego modułu napięcia?? to jest w bagażniku koło akumulatora czy gdzieś po lewej stronie? w avancie w tym samym miejscu?
ChiPis Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Niemam dostepu do auta. Ten stabilizator jest przy samym akumulatorze przymocowany do wnęki koła. WRC wymienilem regulator napiecia w alkernatorze. A stabilizatora przy akumulatorze nie wymienialem jeszcze. Regulator napięcia w alternatorze wymieniłem bo zapalił się akumulator (kontrolka) i wyskoczył błąd. A po wymianie regulatora wyskoczył błąd stabilizatora Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Stabilizator wymieniony, a błąd nadal jest... jakiś pomysł? Wie ktos w ogole jakie zadanie ma ten stabilizator napięcia? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
ChiPis Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wymyśliłeś na poczekaniu? zastanawia mnie dlaczego tak jest. Bo generalnie fis nic nie komunikuje, a jednak błędy są :/ a niechciałbym, żeby auto mi się uwędziło od jakiegoś zwarcia Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
wrclaguna Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 moze wersja sterownika jest teraz za słaba ( soft)
ChiPis Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Przyjdzie mi jechać na serwis.. niech coś wymyślą Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi