Szati 1991 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Ostatnio mam mega wibracje na wydechu, takie że aż klapa bagaznika drży Kat usunięty. Czy kupić drogie wieszaki ORI czy jakieś zamienniki po 9zł za sztuke? Bo gdy złapie tłumik w ręce to wibracje ustają dlatego obstawią opcję z wieszakami. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez Szati 1991
rejmen Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Szukał bym przyczyny gdzie indziej. Łącznik elastyczny na odcinku gdzie masz usuniętego kata jest nowy? Oryginalne wieszaki gumowe czy aftermarketowe moim zdaniem niczego nie zmienią.
jospethe Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Wieszaki to lepiej orygianły. Wstawiałem u siebie jakieś zamienniki i już widzę że guma popękała.
Szati 1991 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Łącznik był zmieniany 4 lata temu przy wywaleniu kata. Ale ten ostatni wieszak ma dość wyrobione te gumowe otwory. Zainwestować w ORI ten łącznik czy szkoda robić koszty?
rejmen Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Macałem oba nowe oryginalny i zamiennik jeśli chodzi o twardość podobnie pewnie trwałość gumy lepsza w oryginalnym. Jeśli nie jesteś pewny czy to to brałbym zamiennik
Szati 1991 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Jutro zamówie zamiennik i to złącze elastyczne i zobacze efekt bo na biegu jałowym ciężko z tymi drganiami
Tobike Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Miałem podobnie, dziś wstawiam nowe wieszaki do tłumików i przed pierwszym tłumikiem wstawiam złącze elastyczne (plecionkę). Napisz czy u ciebie pomogły same wieszaki. Zrobiłem tak jak napisałem. Wieszaki i plecionkę kupiłem Bosala. Po tym zabiegu zniknęły drgania wydechu
izek Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, Czy wiecie Panowie ile jest tych wieszaków, konkretnie w AFNie? Czy wszystkie są takie same? Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez izek
Tobike Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Wieszaki są 3 z bosala to koszt 30-40zł. Gumy w dwóch wieszakach są takie same ale różnią się aluminiowym uchwytem, trzecia guma jest w kształcie litery Y ją się montuje na profilu blaszanym. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Tobike
Szati 1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Lipa Panowie, wymieniłem wieszaki i dalej są drgania. Plecionka jak nowa więc nie ruszałem. Nie wiem gdzie szukać dalej problemu
Tobike Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Napisałem wcześniej że pozbyłem się drgań przez wstawienie plecionki 150 mm w miejsce pierwszej złączki przed pierwszym tłumikiem. Dospawałem do niej rurę po parę cm i skręciłem dwoma złączkami bo chciałem żeby była demontowalna.
Szati 1991 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Rozumiem Cię ale 4 lata temu wymieniałem ten krótki odcinek wstawiając zamiennik od Gruchota wraz z nową plecionką i do dzisiaj jest w bardzo dobrym stanie.
Tobike Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Wychodzi na to że jednak nie. Złącze elastyczna dodałem przed pierwszym tłumikiem a nie katalizatorem. Oryginalna plecionkę mam przed puszka katalizatora.
Rekomendowane odpowiedzi