MarekMiskiewicz Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam ! Mam taki problem że auto jak postoi przez noc to ładnie odpala a drugie odpalenie jest takie że musi tak ze dwa razy lub trzy zakręcić rozrusznik. Moje pytanie jest takie co może być przyczyną?
Wihajster Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 drugie odpalenie jest takie że musi tak ze dwa razy lub trzy zakręcić rozrusznik. Moje pytanie jest takie co może być przyczyną? co to znaczy drugie??zaraz po zgaszeniu zimnego silnika czy jak ma juz 90c to gorzej odpala?
MarekMiskiewicz Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2015 no tak po dwóch minutach pracy
Musashi Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 pompa w zbiorniku, uszczelnienia wtryskow, tandem, sprobuj uruchomic cieply silnik z odlaczonym czujnikiem temp.
MarekMiskiewicz Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2015 a przez alternator może być bo ma słabe ładowanie ??
Musashi Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 wtedy bylby problem z zimym rozruchem, aczkolwiek nie mozna niczego wykluczyc, sprawdz vagiem obroty w trakcie rozruchu i napiecie. aku.
MarekMiskiewicz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2015 dodam jeszcze że lekkie drgania są jak jest na postoju auto
pitasss10 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zacznij od uszczelnień pompowtrysków i zdaj relacje.
SotoM Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Stało się to nagle czy po jakiejś naprawie? Co do ładowania - jakie jest? Chwyta 14v Możesz podać odczyt z vaga z gr.004
MarekMiskiewicz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2015 mój vag nie może się połączyć ale napięcie jest tak 13,8V
githaros2 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Znawca ze mnie żaden ale miałem taki problem ze swoim, że na ciepłym silniku miał problem z odpaleniem (niekiedy na 2 razy musiałem odpalać) a na zimnym od sztycha. Mechanicy szukali przyczyn w rozruszniku. Okazało się że to dwumasa. Wymieniłem to od razu usterka ustała. Dodam, że przy odpalaniu na ciepłym taki dziwny odgłos jakby metal o metal się tłukł.
MarekMiskiewicz Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 nie no to nie to raczej bo on musi zrobić jak by o jeden obrót więcej Już wiadomo co było przyczyną odpalania. Został poprawione oprogramowanie po podobno one fabrycznie tak mają
Rekomendowane odpowiedzi