s3marek Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Musisz miec ads zeby szlo regulować głośność
Skruszo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2015 hmmm no tego to raczej nie będę miał bo nie mam MMI i dlatego pewnie jest to u mnie tak na partyzanta trochę zrobione chodziło mi głównie o to żeby zrobić to w ten sposób, że wtyczkę do modułu bym miał cały czas włożoną ale żeby przed kostką jeden kabelek (pewnie zasilający) poprowadzić dłuższą drogą a mianowicie do samochodu, gdzieś do tunelu do jakiegoś przełącznika off/on i spowrotem wrócić do kostki z nim. Tak żeby ten przełącznik odcinał np zasilanie od tego ustrojstwa gdy będzie w pozycji "off" a jak dam na "on" to żeby buczało Żeby było albo normalnie albo v8 i tyle więcej trybów lub tonów dzwięku nie potrzebuję
amaradaar Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Tak sobie myślałem żeby kupić np taki przełącznik bo u mnie go nie ma http://allegro.pl/8k1927325-przelacznik-asr-audi-a4-b8-a5-q5-i5566575378.html i czy dało by się go zaadaptować na przełącznik do wydechu ? bo nie chciał bym montować jakichś dziwnych przełączników rodem włącznika do lampki takiego kołyskowego , no ale jak nie będzie innej możliwości to pewnie i taki zastosuje tylko go ukryję gdzieś w podłokietniku byś musiał sprawdzić czy ten przełącznik działa jak normalny czyli rozłacza przejście i załącza, ale raczej atpie to jest zapewne na zasadize wysyłam sygnał po CAN do MCE czy MK a on daje decyzje załacz/wyłącz... ale możesz użyć mikroswicha zawsze np w podłokietniku właśnie..
Skruszo Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Coś będę myślał Jak na razie to dziś się męczyłem z upchnięciem Cb radia Lafayette Venus w tunelu środkowym a dokładniej z racji że nie mam nawiewów na tył to zdjąłem ten koniec tunelu i tam się centralka zmieściła nawet było je jak przykręcić tam zasilanie pociągnąłem z zapalniczki w podłokietniku a gruszka wychodzi przez miejsce powinien być AUX ale ze ja nie mam wiec jest gruszka CB
s3marek Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Musisz sobie ads wyrezać i będźie regulacja kumpel ma tak zrobione. Do ads nie musisz mieć navi
Kodzak33 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Delikatny dymek Ci puszcza, u mnie obecnie 234 tys. km i jestem po wycięciu dpf, kat, przepływka oraz egr i żadnej chmury nie puszcza, oczywiście auto po programie dwa lata. W wolnej chwili wrzucę filmik z hamowni po tych zabiegach. Wydech
Skruszo Opublikowano 6 Września 2015 Autor Opublikowano 6 Września 2015 U mnie jest teraz 115 tys km i przebieg jest ori więc może program jest kiepski albo po prostu ktoś nie szanować motorowni :-/ Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka Pare Dni temu wróciłem z urlopu więc wieczorami mając chwile działałem przy samochodzie Fotka gdzieś przy drodze na Słowacji Na pierwszy ogień poszły rude zaciski, miały być czerwone ale jakoś bałem się że będzie kiepsko to wyglądało w tej budzie W piątek przyszło mi koło dojazdowe, trochę gorzej wygląda niż myślałem no ale cóż za 200,- nie ma co wybrzydzać, A wczoraj jeździłem odebrać korki gumowe hydraluliczne fi50 i wkońcu zrobiłem użytek z ledów które leżały w szafce od miesiąca do tego poszły żarówki Osram Xenon Look i taki efekt wyszedł. Na daniach przyjdzie mi VCDS to będę walczył z tymi żarzącymi się kierunkami I czekam też na poduchę skrzyni z ASO bo mam tak z 1cm luzu i drży mi drążek zmiany biegów. Na ten moment to tyle Miłego wieczoru wszystkim życzę
zabiello Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 A wczoraj jeździłem odebrać korki gumowe hydraluliczne fi50 i wkońcu zrobiłem użytek z ledów które leżały w szafce od miesiąca do tego poszły żarówki Osram Xenon Look i taki efekt wyszedł. Fajne, białe światło. Możesz napisać jakie ledy kupiłeś i gdzie? Może być na pw. Sam założyłem niedawno osram night breaker plus i efekt niezły ale reszta trochę odstaję teraz Ja przejeżdżając przez Słowację łykam ją w całości a jeszcze roboty drogowe u nich to masakra
Skruszo Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 Ledy to żadna tajemnica Ja kupiłem 4szt. takich: http://allegro.pl/audi-a4-b8-zarowki-swiatla-dzienne-led-drl-p13w-i5378225699.html W ogłoszeniu jest napisane że to niby Osram ale ja nigdzie nie znalazłem na żarówkach nazwy firmy. I takie żarówki w miejsce świateł mijania: http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-cool-blue-hyper-white-5000k-xenon-i5043606262.html
edraven Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 to jest przełącznik do start stop a nie do asr. Myśle że spokojnie mógłbys go zaadaptować, trzeba tylko pinologie rozpoznać i działać.
Skruszo Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Myślę że założę jakiegoś mikroswitcha jak radził amaradaar W tym tygodniu było nie wiele czasu na samochód ale: 1. Wpadły gumiaki pod nogi bo aura deszczowa i już błoto się robiło na materiałowych Ogólnie w moim odczuciu fajne dywaniki ale z trochę cienkiej gumy zrobione, w b6 miałem ori gumowe to tam guma była tak gruba że ciężko było je zgiąć a te są trochę delikatniejsze, no ale i cena delikatniejsza bo 80,- Dziś byłem też w ASO i kupiłem poduchę pod skrzynię, 2l płynu do wspomagania i chromy na halogeny od A5 Poducha już na aucie, płyn wymieniony( kierownica na wolnych obrotach przy kreceniu w miejscu jak drgała tak drga ) Chromy czekają do poniedziałku/ wtorku aż przyjdzie Dremel 3000 i kupię klej Aaa i przed chwilą zamówiłem od Tomka Ledy do środka i w drzwi To by było narazie na tyle jeżeli chodzi o ten tydzień prac Edytowane 11 Września 2015 przez Skruszo
amaradaar Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 no i pięknie chociaż ja tam za gumami nie jestem co do microswitcha to ja bym go dał np w przycisk start stop tylko wtedy musisz z przekaźnikiem
zabiello Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 no to fail z tymi dywanikami gumowymi, z PETEX'a są za okolo 110-120zł a są naprawdę dobrej jakości i lepiej wyglądają, a do tego nic nie czuć gumą
Skruszo Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 Odnośnie elektroniki to ja się osobiście z tym bawił nie będę tylko podjadę do znajomego, Na temat Petexow słyszałem że są spoko ale strasznie drażni mnie ta kratka w stylu poloneza... Dlatego wybrałem takie dywaniki ;-) Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
amaradaar Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 no właśnie z wyglądu znacznie fajniejsze
Skruszo Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 no właśnie z wyglądu znacznie fajniejsze Moje czy z Petexa? :-D Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Skruszo Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 No Twoje Twoje [emoji4] a Ty te swoje szmaciaki to pierzesz odkurzaczem czy w pralkę wrzucić normalnie? Bo się usyfily :-/ Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
andynl Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Ja kiedyś z Volviaka jak wrzuciłem do pralki to sie nadawały do wyj.....nia
main Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 ja swoje ostatnio w pralce wyprałem. poszedł krótki program do delikatnego i się nic nie stało. więc śmiało możesz prać
Rekomendowane odpowiedzi