Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4B8 CAGA] Sedan in Black vol.2 eberspächer active sound

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz miec ads zeby szlo regulować głośność

Opublikowano
  • Autor

hmmm no tego to raczej nie będę miał bo nie mam MMI i dlatego pewnie jest to u mnie tak na partyzanta trochę zrobione :decayed:

chodziło mi głównie o to żeby zrobić to w ten sposób, że wtyczkę do modułu bym miał cały czas włożoną ale żeby przed kostką jeden kabelek (pewnie zasilający) poprowadzić dłuższą drogą a mianowicie do samochodu, gdzieś do tunelu do jakiegoś przełącznika off/on i spowrotem wrócić do kostki z nim.

Tak żeby ten przełącznik odcinał np zasilanie od tego ustrojstwa gdy będzie w pozycji "off" a jak dam na "on" to żeby buczało :wink:

Żeby było albo normalnie albo v8 i tyle :) więcej trybów lub tonów dzwięku nie potrzebuję :wink:

Opublikowano

Tak sobie myślałem żeby kupić np taki przełącznik bo u mnie go nie ma

http://allegro.pl/8k1927325-przelacznik-asr-audi-a4-b8-a5-q5-i5566575378.html

i czy dało by się go zaadaptować na przełącznik do wydechu ?

bo nie chciał bym montować jakichś dziwnych przełączników rodem włącznika do lampki takiego kołyskowego , no ale jak nie będzie innej możliwości to pewnie i taki zastosuje tylko go ukryję gdzieś w podłokietniku

byś musiał sprawdzić czy ten przełącznik działa jak normalny czyli rozłacza przejście i załącza, ale raczej atpie to jest zapewne na zasadize wysyłam sygnał po CAN do MCE czy MK a on daje decyzje załacz/wyłącz...

ale możesz użyć mikroswicha zawsze np w podłokietniku właśnie..

Opublikowano
  • Autor

Coś będę myślał :wink:

Jak na razie to dziś się męczyłem z upchnięciem Cb radia Lafayette Venus w tunelu środkowym :decayed:

a dokładniej z racji że nie mam nawiewów na tył to zdjąłem ten koniec tunelu i tam się centralka zmieściła ;) nawet było je jak przykręcić tam :D

zasilanie pociągnąłem z zapalniczki w podłokietniku a gruszka wychodzi przez miejsce powinien być AUX ale ze ja nie mam wiec jest gruszka CB :)

Opublikowano

Musisz sobie ads wyrezać i będźie regulacja kumpel ma tak zrobione. Do ads nie musisz mieć navi

Opublikowano

Delikatny dymek Ci puszcza, u mnie obecnie 234 tys. km i jestem po wycięciu dpf, kat, przepływka oraz egr i żadnej chmury nie puszcza, oczywiście auto po programie dwa lata. W wolnej chwili wrzucę filmik z hamowni po tych zabiegach. Wydech :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie jest teraz 115 tys km i przebieg jest ori więc może program jest kiepski albo po prostu ktoś nie szanować motorowni :-/

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Pare Dni temu wróciłem z urlopu więc wieczorami mając chwile działałem przy samochodzie :decayed:

Fotka gdzieś przy drodze na Słowacji :wink:

DSC_0137.jpg

Na pierwszy ogień poszły rude zaciski, miały być czerwone ale jakoś bałem się że będzie kiepsko to wyglądało w tej budzie

DSC_0192.jpg

DSC_0194.jpg

DSC_0195.jpg

W piątek przyszło mi koło dojazdowe, trochę gorzej wygląda niż myślałem no ale cóż za 200,- nie ma co wybrzydzać,

DSC_0198.jpg

A wczoraj jeździłem odebrać korki gumowe hydraluliczne fi50 i wkońcu zrobiłem użytek z ledów które leżały w szafce od miesiąca

do tego poszły żarówki Osram Xenon Look i taki efekt wyszedł.

DSC_0208.jpg

DSC_0209.jpg

DSC_0210.jpg

Na daniach przyjdzie mi VCDS to będę walczył z tymi żarzącymi się kierunkami

I czekam też na poduchę skrzyni z ASO bo mam tak z 1cm luzu i drży mi drążek zmiany biegów.

Na ten moment to tyle :wink:

Miłego wieczoru wszystkim życzę :)

Opublikowano

A wczoraj jeździłem odebrać korki gumowe hydraluliczne fi50 i wkońcu zrobiłem użytek z ledów które leżały w szafce od miesiąca

do tego poszły żarówki Osram Xenon Look i taki efekt wyszedł.

DSC_0208.jpg

Fajne, białe światło. Możesz napisać jakie ledy kupiłeś i gdzie? Może być na pw. Sam założyłem niedawno osram night breaker plus i efekt niezły ale reszta trochę odstaję teraz ;)

Ja przejeżdżając przez Słowację łykam ją w całości a jeszcze roboty drogowe u nich to masakra :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Ledy to żadna tajemnica :wink:

Ja kupiłem 4szt. takich:

http://allegro.pl/audi-a4-b8-zarowki-swiatla-dzienne-led-drl-p13w-i5378225699.html

W ogłoszeniu jest napisane że to niby Osram ale ja nigdzie nie znalazłem na żarówkach nazwy firmy.

I takie żarówki w miejsce świateł mijania:

http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-cool-blue-hyper-white-5000k-xenon-i5043606262.html

Opublikowano

to jest przełącznik do start stop a nie do asr. Myśle że spokojnie mógłbys go zaadaptować, trzeba tylko pinologie rozpoznać i działać. :)

Opublikowano
  • Autor

Myślę że założę jakiegoś mikroswitcha jak radził amaradaar :wink:

W tym tygodniu było nie wiele czasu na samochód ale:

1. Wpadły gumiaki pod nogi bo aura deszczowa i już błoto się robiło na materiałowych

DSC_0213.jpg

DSC_0215.jpg

DSC_0216.jpg

Ogólnie w moim odczuciu fajne dywaniki ale z trochę cienkiej gumy zrobione, w b6 miałem ori gumowe to tam guma była tak gruba że ciężko było je zgiąć a te są trochę delikatniejsze, no ale i cena delikatniejsza bo 80,- :decayed:

Dziś byłem też w ASO i kupiłem poduchę pod skrzynię, 2l płynu do wspomagania i chromy na halogeny od A5

DSC_0219.jpg

Poducha już na aucie, płyn wymieniony( kierownica na wolnych obrotach przy kreceniu w miejscu jak drgała tak drga :facepalm: )

Chromy czekają do poniedziałku/ wtorku aż przyjdzie Dremel 3000 :D i kupię klej

Aaa i przed chwilą zamówiłem od Tomka Ledy do środka i w drzwi :)

To by było narazie na tyle jeżeli chodzi o ten tydzień prac :)

Edytowane przez Skruszo

Opublikowano

no i pięknie chociaż ja tam za gumami nie jestem :D

co do microswitcha to ja bym go dał np w przycisk start stop tylko wtedy musisz z przekaźnikiem :)

Opublikowano

no to fail z tymi dywanikami gumowymi, z PETEX'a są za okolo 110-120zł a są naprawdę dobrej jakości i lepiej wyglądają, a do tego nic nie czuć gumą ;)

Opublikowano
  • Autor

Odnośnie elektroniki to ja się osobiście z tym bawił nie będę tylko podjadę do znajomego,

Na temat Petexow słyszałem że są spoko ale strasznie drażni mnie ta kratka w stylu poloneza... Dlatego wybrałem takie dywaniki ;-)

Opublikowano

no właśnie z wyglądu znacznie fajniejsze :)

Opublikowano
  • Autor

no właśnie z wyglądu znacznie fajniejsze :)

Moje czy z Petexa? :-D

Opublikowano

No Twoje Twoje :D

Opublikowano
  • Autor

No Twoje Twoje :D

[emoji4] a Ty te swoje szmaciaki to pierzesz odkurzaczem czy w pralkę wrzucić normalnie? Bo się usyfily :-/

Opublikowano

Ja kiedyś z Volviaka jak wrzuciłem do pralki to sie nadawały do wyj.....nia :facepalm:

Opublikowano

ja swoje ostatnio w pralce wyprałem. poszedł krótki program do delikatnego i się nic nie stało. więc śmiało możesz prać ;)