steve69 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 jakos u mnie wyskakuje "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów wyszukiwania" jak uzywam szukaj z tym wlasnie kodem Może i tak. Ale jak byś użył "Radio-controlled clock" albo "zegar radiowy" jako słów kluczowych, to wtedy wyszukiwarka wyświetliłaby "parę" wyników. :> -- Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuubeek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 ok...rozumiem...przepraszam to tez wynika z mojego lenistwa...teraz mam znowu z inna rzecza problem ale jescze poszukam zanim zaczne nowy watek...dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy13101980 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 E0A = No special edition 1KD = Disc brakes, rear 3FA = Without roof insert (standard roof) F0A = No special purpose vehicle, standard equipment T9J = 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 038.K 2PG = Steering wheel 7Q9 = Navigation system 3L3 = Manual height adjustment for front seats 1SA = Without additional engine guard 7A0 = Without CD changer/CD player J0R = Battery 380 A (80 Ah) 3NZ = Rear seat bench unsplit, backrest split folding C1W = Alloy wheels 6.5J x 16 4VE = Two 3-point seat belts and one static lap belt in third row of seats 1LB = Disc brakes, front 8GU = Alternator 140 A 8JH = Ellipsoidal headlight for driving on the right 8Q1 = Headlight-range adjustment 7K0 = Without tire pressure warning light 4KC = Side and rear windows in heat-insulatingglass 0GE = Emission standard EU3 6XC = Exterior mirrors: electrically adjustable 5MA = Decorative inserts 0G1 = Gearshift lever V2A = code not found :-( 9Q4 = Multi-function display/on-board computerwith check control 4X3 = Side air bag front with curtain air bag 3Y0 = Without roll-up sun screen Q1A = Standard front seats 5SL = Left exterior mirror: aspherical 7X0 = Without park distance control 0YK = Weight range 10 installation control only, no requirement forecast X0A = National sales program Germany 8Z5 = Not hot country 2K1 = Reinforced bumpers 4K4 = Radio remote controlled central locking 5RU = Right exterior mirror: convex (large viewing field) 1BA = Standard suspension/shock absorption 4R5 = Power windows with comfort operation andcircuit breaker, mechanical window regulators rear 0JJ = Weight category front axle weight range 9 D3E = 4-cyl. turbo diesel engine 1.9 L/96 kW TDI with pump-jet injection system Base engine is T9J Panowie mógłby ktoś przetłumaczyć na Polski wiem że jest tu tego trochę ale nie mogę się gdzieś odnaleźć.PLISSSSSS [br]Dopisany: 27 Styczeń 2011, 19:38_________________________________________________O.K panowie poradziłem sobie mam tylko problem z kodami 2PG,0G1,V2A,3YO,0YK i 8Z5 jakby ktoś mógł i mu się nudziło/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard1961 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 1WD-transmission shaft for tripod joints tłumaczy mi jako kołnierz wału[co to znaczy] 5E1-without sill top with door cover[bez czego?] SA3-control[in-plant] proszę o przetłumaczenie i ewentualnie wytłumaczenie co to jest ten kołnierz wału(1WD0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICKY74 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Może troszkę z innej beczki - ale mam częściowo zdartą nalepkę ...większość kodu rozszyfrowałem, ale parę liter nijak nie mogę odcyfrować ... Układ mojego kodu to: Rząd 1 - 1,2,3,4,5,6 Rząd 2 - 1,2,3,6 Rząd 3 - 1,4,5,6 Rząd 4 - 1,3,4,5,6 Rząd 5 - 1,2,3,4,5,6 Rząd 6 - 1,3,4,5,6 Rząd 7 - 1,2,3,4,5 Rząd 8 - 1,3,4,5,6 Rząd 9 - 1,3,4,6 Interesuje mnie, ze co odpowiadają: kod 1 w 2 rzędzie 1K? kod 1 w 3 rzędzie 3?A kod 5 w 3 rzędzie 7?? kod 1 w 4 rzędzie ?B(3 lub 9) Z góry dzięki za pomoc ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majuDJ Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Proszę o przetłumaczenie kodów wyposażenia. A8S Standard equipment B0A Component parts set without country-specific design requirement B99 Type approval EC C06 Operating permit, alteration C8N Alloy wheels 7.5J x 18 E0A No special edition F0A No special purpose vehicle, standard equipment FA0 Control of standard production G0C 5-speed manual transmission H6R Tires 195/65 R15 T J0R Battery 380 A (80 Ah) K8D Station Wagon Variant/Avant L0L Left-hand drive vehicle M0T 4-cyl. turbo diesel engine 1.9 L/66 kW direct injection base engine is T0T N4G Fabric seat covering "Basic" Q1A Standard front seats SL9 Control (in-plant) T0T 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 028.M U1A Instrument insert with km/h speedometer, clock, tachometer and trip odometer WFP WM1 0DY Installation differentiation for build status of vehicle class B5 (AUDI) unit components 0G1 Gearshift lever 0JF Weight category front axle weight range 6 0K0 Without alternative drive module 0LY Special plates/stickers/ safety certificates for the Netherlands 0SZ Labels/plates in Dutch and French 0TC Front floor mats 0VH Information kit in Dutch 0YD Weight range 4 installation control only, no requirement forecast 1AC Anti-lock brake system (ABS) 1BA Standard suspension/shock absorption 1C1 Antifreeze up to -25 degree celsius tolerance up to -30 degree C 1D0 Without trailer hitch 1E0 Without activated charcoal canister 1EX Special identification plate for EC for M1 passenger vehicle 1G3 Alloy spare wheel with original equipment tires 1LZ Front disc brakes, standard ventilation 1MR Leather steering wheel 1PA Standard wheel bolts 1S7 Tool kit and aluminum jack 1SA Without additional engine guard 1T0 Without first aid kit and warning triangle 1VG Installation parts for four-cylinder engine 1WD Transmission shaft for tripod joints 1X0 Front wheel drive 1YA Without transmission shafts f. rear axle 1Z1 Increase in initial standard fuel filling 2A5 Delivery equipment (transit coating) with thin seat cover 2B1 Additional exterior noise suppression 2G0 Without insert for the filling up of fuel 2K1 Reinforced bumpers 2WA Without additional tires 2Z1 Type sign at rear and "Quattro" nameplates respectively 3B0 Without additional child seat anchor 3C7 3-point seat belt for center rear seat 3CA Without partition 3FA Without roof insert (standard roof) 3L1 Manual height adjustment for left front seat 3NZ Rear seat bench unsplit, backrest split folding 3Q6 Three rear headrests 3S0 Without roof rails/roof load rack 3X0 Without load-through provision 3Y0 Without roll-up sun screen 4A0 Without seat heater 4F1 Central locking system 4GH Windshield in heat-insulating glass with sunshield 4L2 Dipping breakaway interior rear view mirror 4M6 Cup holder 4R2 Power windows front, mechanical window regulators rear 4SB Vanity mirror left 4TB Vanity mirror right 4UE Air bag for driver and front seat passenger 4W0 Without cassette and CD storage unit 4X1 Side air bag front 4ZB Bright moldings 5C0 Without special body measures 5D0 Without carrier frequency 5E1 Without sill top with door cover 5K1 Paint preservative (wax) 5MF Decorative aluminum inserts 5RQ Right exterior mirror: convex 5SL Left exterior mirror: aspherical 6E3 Front center armrest 6M0 Without tie down straps/net/pocket 6N0 Without mud flaps 6Q2 Leather gearshift knob/handle 6R2 Leather gearshift boot 6RA Dashboard and door trim panel one-piece, single color 6U0 Without additional seals outside 6V1 Rear trim panel (ECE) 6W5 Front license plate bracket 6XC Exterior mirrors: electrically adjustable 7A0 Without CD changer/CD player 7AA Electronic vehicle immobilization device 7CA Without label for radio remote control 7M0 Plastic scuff plates in door apertures 7P0 Without lumbar support in seat backrests 7Q0 Without navigation device 7QA Without CD/DVD for navigation 7X0 Without park distance control 8AV Radio 8BB Halogen headlight for driving on the right 8CC Speedometer sensor without seal (electronic speedometer sensor) 8GL Alternator 120 A 8K0 Without special headlight activation 8KA W/o catalytic converter warning light 8N4 Windshield wiper intermittent control with potentiometer (four speeds) 8Q1 Headlight-range adjustment 8R1 Center high-mounted stop light 8RE 4 speakers (passive) 8S4 Two reading lights front, two rear 8T1 Cruise control system (CCS) 8TC Rear fog light for driving on the right 8X0 Without headlight washer system 8Z6 Hot country 9AK Climatronic with impact pressure control free of cfc 9P0 Without seat belt reminder 9Q0 Without multi-function display/ on-board computer 9T0 Without heated washer nozzles 9W0 W/o car phone preparation/installation 9X4 Without heated door lock cylinder with micro switch 9Y1 Outdoor temperature gage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard1961 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 1WD-transmission shaft for tripod joints tłumaczy mi jako kołnierz wału[co to znaczy] 5E1-without sill top with door cover[bez czego?] SA3-control[in-plant] proszę o przetłumaczenie i ewentualnie wytłumaczenie co to jest ten kołnierz wału(1WD0) Forumowicze oświećcie mnie co znzczą te kody 1WD, 5E1, SA3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarioSikor Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 7A0 Bez odtwarzacza CD / przygotowany pod odtwarzacz CD może mi ktoś życzliwy wytłumaczyć co oznacza ten kod ? co to znaczy to przygotowanie pod odtwarzacz CD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy13101980 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 1WD, 5E1, SA3 1WD = Kolnierz Walu5E1 = bez progu drzwi pokrycia z góry SA3 = liczba kontroli w odniesieniu do kontroli na miejscu montażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard1961 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 1WD, 5E1, SA3 1WD = Kolnierz Walu5E1 = bez progu drzwi pokrycia z góry SA3 = liczba kontroli w odniesieniu do kontroli na miejscu montażu :oklaski: :oklaski: Dzięki za tłumaczenie proszę wytłumaczcie mi co to jest ten kołnierz wału 1WD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy13101980 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 I DONT KNOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej3050 Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Proszę o rozkodowanie. Z góry dziękuje. X0A = National sales program Germany B0A = Component parts set without country-specific design requirement C0V = Steel wheels 6J x 15 G0C = 5-speed manual transmission H6S = Tires 195/65 R15 V J1P = Battery 220 A (44 Ah) M57 = 4-cylinder gasoline engine 1.6 L/74 kW MPI HITACHI with MVEG 2/EU 3D base engine is T6S Q1A = Standard front seats 1AC = Anti-lock brake system (ABS) 1G2 = Steel spare wheel with original equipment tires 2PG = Steering wheel 5RQ = Right exterior mirror: convex 5SL = Left exterior mirror: aspherical T6S = 4-cylinder gasoline engine 1.6 L unit 050.A 3S0 = Without roof rails/roof load rack 4UE = Air bag for driver and front seat passenger 0G1 = Gearshift lever 8AD = Radio "gamma" 8GD = Alternator 90A 8RN = Sound package (brand sound) 1LA = Disc brakes, front 3FA = Without roof insert (standard roof) 1BA = Standard suspension/shock absorption Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombek Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam panowie, nie będę tu prosił o przetłumaczenie kodów jako jeden z nielicznych chyba mam tylko jedno pytanko. Czy w kodach wyposażenia jest zapisany centralny zamek bez pilota? w jakiej grupie kodów ewentualnie? Przeglądając tematy natknąłem się na centralny z pilotem - grupa 4K, ale bez pilota nie znalazłem. Pytam ze względu na to że moja perełka posiada centralny, acz w znalezionych kodach nie ma nic na ten temat. Z góry dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy13101980 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Proszę o rozkodowanie. Z góry dziękuje. X0A = National sales program Germany B0A = Component parts set without country-specific design requirement C0V = Steel wheels 6J x 15 G0C = 5-speed manual transmission H6S = Tires 195/65 R15 V J1P = Battery 220 A (44 Ah) M57 = 4-cylinder gasoline engine 1.6 L/74 kW MPI HITACHI with MVEG 2/EU 3D base engine is T6S Q1A = Standard front seats 1AC = Anti-lock brake system (ABS) 1G2 = Steel spare wheel with original equipment tires 2PG = Steering wheel 5RQ = Right exterior mirror: convex 5SL = Left exterior mirror: aspherical T6S = 4-cylinder gasoline engine 1.6 L unit 050.A 3S0 = Without roof rails/roof load rack 4UE = Air bag for driver and front seat passenger 0G1 = Gearshift lever 8AD = Radio "gamma" 8GD = Alternator 90A 8RN = Sound package (brand sound) 1LA = Disc brakes, front 3FA = Without roof insert (standard roof) 1BA = Standard suspension/shock absorption X0A = Narodowego sprzedaży programu NiemcyB0A = Akcesoria zestaw bez danego kraju wymaganie projektowe C0V = stalowe koła 6J x 15 G0C = 5-biegowa manualna skrzynia biegów H6S = opony 195/65 R15 V J1P = akumulator 220 A (44 Ah) M57 = 4-cylindrowy silnik benzynowy 1.6 L/74 kW MPI HITACHI z MVEG silnik 3D 2/EU baza jest T6S Q1A = Standard przednie fotele 1AC = Anti-lock system hamowania (ABS) 1G2 = stalowe koło zapasowe z oryginalną opony sprzętu 2PG = kierownicy 5RQ = Prawa lusterek zewnętrznych: wypukłe 5SL = Lewy lusterek zewnętrznych: asferyczne T6S = 4-cylindrowy silnik benzynowy 1,6 050.A jednostki L = 3S0 Bez relingi dachowe / rack obciążenie dachu 4UE = Poduszka powietrzna dla kierowcy i pasażera siedzącego z przodu 0G1 = dźwigni zmiany biegów 8AD = radio "gamma" 8GD = 90A Alternator 8RN dźwięku pakiet = (dźwięk marki) 1LA = Hamulce tarczowe, z przodu = 3FA Bez wstawić dachu (dach standardowy) 1BA = standardowe zawieszenie / amortyzacji wstrząsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maagik1984 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Witam koledzy, stałem się szczęśliwym posiadaczem audi A4b7 sedan, w pierwszej kolejności sprawdziłem sobie kody wyposażenia i mam kilka rzeczy które mnie meczą, otóż: mam podany: kod 7QO= Bez systemu nawigacyjnego a u mnie fabryczna nawigacja siedzi:doh: kod 7AO - Bez odtwarzacza CD / przygotowany pod odtwarzacz CD otwarzacz CD oczywiście jest i nawet spisuje się całkiem nieźle kod 3L1 - Regulacja wysokości prawego siedzenia-elektryczn tego na wyposażeniu nie mam, nawet od kierowcy nie mam regulacji w elektryce ale za to mam Parktronic ( tył/przód), xenon, skórzaną kierownice, ABS/ESP( chociaż pwenie to standard), kilka poduszek( np, w siedzeniach) i to nie jest ujęte w tych kodach, sam nie wiem co wiecej mam auto kupiłem wczoraj i dopiero się go ucze:naughty: Dodam że auto jest z Polskiego salonu, wcześniej służyło w dużej firmie, ma pełną książke serwisową/ wszystkie wpisy zgadzają się z odczytami z vin. Nie wiem co o tym myśleć raczej wątpie by duża firma coś kompinowała z autem:doh: Nie mam płyty z navi wieć nie wiem czy działa. Pomóżcie bo totalnie zgłupiałem:shock3: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murat88 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam ;-) Piszę z takim zapytaniem -> w jakich miejscach znajdę wlepkę z kodami wyposażenia ? Będzie tam też wpisany kod silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi