praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam. Panowie potrzebuje pomocy. Jestem na urlopie w Chorwacji i miałem stłuczkę. Ma zbitą lampę lewą wraz zmocowanie dolnym. Proszę o informację bo mam zamówioną lampę w serwisie chorwackim w VW. Moje pytanie brzmi czy do dolne mocowanie mogę też zamówić i ewentualnie proszę o pomoc w wymianie tej lampy. Musze odkręcać zderzak żeby ją wymienić? Jak z przełożeniem całej elektryki do nowej lampy? Z góry dzięki za informację.
edraven Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Co rozumiesz przez dolne mocowanie? Lampe wymienia się bardzo prosto, w bagażniku powinieneś mieć taki długi śrubokręt z torksem na końcu i on właśnie służy do demontażu lampy. Odkręcasz najpierw plastik nad zderzakiem chyba 4 wkręty, później odnajdujesz 3 torxy od samej lampy , po ich odkręceniu ciągniesz lampę do siebie , wyciągasz wtyczkę i nową lampę montujesz odwrotnie jak demontowałeś starą. Nie ma konieczności demontażu zderzaka. Rozumiem że masz bixenon i kupileś lampę nieuzbrojoną? Tzn bez przetwornicy i palnika? Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez edraven
praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam. Chodzi o mocowanie dolne do którego przykręcamy te dwie śruby dolne z reflektora. Ten plastik. Czy to mocowanie jest wymienne? Mam lampę na pełnym xenonie skrętnym i dostane lampę nie uzbrojoną będę musiał wszystko poprzekładać, dam rade to zrobić?
edraven Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Przełożyć dasz radę tylko trzeba później VAGiiem i maualnie ustawić poziomowanie nowego reflektora. Mocowanie o którym mowisz jeżeli nie jest połamane zostaje w tym miejscu i przykrecasz do niego nowy reflektor. Będziesz potrzebował zestawu torxów do przełożenia reszty. Możesz przełożyć graty z jednej do drugiej i "na oko" ustawić nową do drugiej i po zamocowaniu do auta sprawdzić czy nie świecisz po oczach ludziom.
praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Właśnie to mocowanie mam połamane i nie wiem czy mogę je zamówić. Kabel VAG z oprogramowaniem mam ze sobą tylko nie wiem jak to się poziomuje, jest jakaś instrukcja na forum?
edraven Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jeżeli mocowanie jest połamane całkowicie to musisz je od razu kupić, bo lampa będzie latać. Ustawienia lampy robisz w module 55, w adaptacjach
dobry1 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Auto masz z 2012 r.zderzak musisz zdemontować
praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Na ilu śrubach trzyma się ten zderzak?
wrclaguna Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ustawienia lampy robisz w module 55, w adaptacjach w POLIFCIE nie ma juz tego Modułu Właśnie to mocowanie mam połamane i nie wiem czy mogę je zamówić. Oczywiście ze sa zestawy naprawcze do lamp daj fotke co masz połamane
praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ustawienia lampy robisz w module 55, w adaptacjach w POLIFCIE nie ma juz tego Modułu Wiesz może czy będę musiał ściągać zderzak aby włożyć lampę? Bo z wyjecie nie mam problemu po ma zaczepy połamane i mogę ją wyjąć Ustawienia lampy robisz w module 55, w adaptacjach w POLIFCIE nie ma juz tego Modułu Wiesz może czy będę musiał ściągać zderzak aby włożyć lampę? Bo z wyjecie nie mam problemu po ma zaczepy połamane i mogę ją wyjąć To ustawianie mi odpada, nic nie będę musiał robić?
wrclaguna Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 w POLIFCIE aby wyjąc lampe trzeba zrzucic zderzak DEMONTAZ ZDERZAKA : 1 - Śruba2- Śruba3- Część zamykająca osłony zderzaka4- Osłona5- Osłona zderzaka6- Czujnik sygnalizacji przy parkowaniu, przedni prawy7- Osłona chłodnicy8- Śruba9- Osłona poprzecznego pasa nadwozia10- Nit rozprężny11- Absorber uderzeń12- Czujnik sygnalizacji przy parkowaniu, przedni lewy13- Mocowanie osłony przedniego zderzaka14- Śruba15- Nakrętka16- Reflektor przeciwmgłowy17- Kratka wlotu powietrza18- Śruba19- Śruba Wymontowanie i zamontowanie osłony poprzecznego pasa nadwozia– Wykręcić śruby 1 2 3 5 - zatrzasków rozprężnych.– Podnieść osłonę 4 poprzecznego pasa nadwozia -strzałka- i odczepić od osłony chłodnicy.Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów:– Wsunąć osłonę poprzecznego pasa nadwozia prowadnicami w mocowania przy osłonie chłodnicy i osłonie zderzaka.– Włożyć zatrzaski rozprężne i wcisnąć do oporu śruby.– Wykręcić śrubę 3 .– Wykręcić śrubę 2 i zamknięcie szybkomocujące 1 z osłony tłumiącej hałas przy osłonie przedniego zderzaka.Wymontowanie i zamontowanie części zamykającej osłony przedniego zderzakaWymontowanie– Wykręcić śruby 1 2 .– Zdjąć część zamykającą osłony przedniego zderzaka w kierunku jazdy do tyłu.
praid Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 http://fs1.directupload.net/images/150823/mwyi5omk.jpg Wszystkie zaczepy z lampy są połamane ja mogę wyjąć, Gorzej będzie z włożeniem bo blachy trochę pogięte ale to poprostuje trochę żeby wrócić do Polski
edraven Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Sorki, nie zauwazyłem że kolega ma polifta. w polifcie xenon chyba do mce przeszedł?
praid Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2015 To jak z tym ustawianiem jest w końcu?
marek750 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Koledzy a mi sie udało wyjąc reflektor bez demontażu zderzaka
Rekomendowane odpowiedzi