Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z regulacją oświetlenia zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam problem z podwietleniem zegarów. Miałem takie zdarzenie, że potrąciłem sarne i jak dałem auto do prostowania maski i naprawy lewego reflektora to wszystko działało bez zarzutu. Gdy odebrałem samochód to podświetlanie zagarów jast bardziej przyciemnione niż było chociaż regulacja podświetlania jest ustawiona na maksa. Najlepsze w tym wszystkim jest to że jak pokręcę regulacją to jest sygnalizowany jakiś przerywany alarm i to nawet gdy mam wyciągnięty kluczyk ze stacyjki i zgaszona światła. Gdy pika sygnał to żadna kontrolka się nie świeći a skoro pika to chyba jest jakaś awaria i nie świeci żadna kontrolka podczas piskania wszystko działa w samochodzie światła i wszystko jest oki i działa należycie. Od czego może być ten sygnał? Pojawia się on tylko podczas regulacji oświetlenia zegarów i jak włącze światła to są jakby o połowe mniej przyciemniopne mimo maxymalnej regulacji, pokrętło też działa poprawnie mimo przyciemnienia o połowe to da się bardziej ściemnić. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek?

Edytowane przez kempus
Opublikowano

A jaki masz licznik Vdo czy Jager. Te drugie padają i może sarna to tylko zbieg okoliczności.

Opublikowano

Znaczy gdzie sprawdze jaki to licznik? Dodam że ten sygnał wydobywa się z tego samego głośniczka co sygnał jak zapomne wyłączyć świateł i otworze drzwi, nie wiem czy to istotne.

Czyli chyba bez interwencji elektronika samochodowego się nie obejdzie?

Opublikowano

Z tego samego głośniczka bo jest tylko jeden.

Opublikowano

No dobrze a wiie ktoś czemu się tak robi i co to powoduje?