Crystaliz Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie Od jakiegoś czasu zauważyłem spadek mocy i tak zwane "nie załączanie się turbiny" i metaliczny świst przy przyśpieszaniu od 2000 do 6000 tysiąca obrotów na biegu 3 i 4, na biegu 1 i 2 nie słychać nic.Przesyłam log z VAG, niestety jestem laikiem i nie rozumiem większej części tego co tutaj jest napisane.17026 / P0642 / 001602 - Czujnik referencyjny Napięcie: Obwód: NiskiMożliwe przyczyny Moduł sterowania i / lub czujnik uszkodzony zasilaczMożliwe rozwiązania Sprawdź moduł sterujący i / lub czujnika ZasilanieUwagi specjalne Sprawdzić okablowanie z / do następujących komponentów oraz samych komponentów: Stałociśnieniowej / Sensor (G31 zwiększyć) Strojenie kolektora dolotowego Czujnik położenia zaworu (G336) Low Pressure Sensor paliwa (G410) Sprawdź TPL 2016420 (wiersz) Check Engine Control Module Software w wersji, w razie potrzeby przeprowadzić aktualizację. Wymienić kolektor dolotowy Runner (V157) aktualne części. Sprawdź TSB 8.1.12 lub 2018402 Check Engine Control Module Software w wersji, w razie potrzeby przeprowadzić aktualizację. Wymienić kolektor dolotowy Runner (V157) aktualne części.Omówiłem z kolegą który bardziej się zna przyczyny spadku mocy i świstu, podejrzewamy klapki kolektora lub do wymiany kolektor ssący, lub też zawór DVJeżeli mieliście jakąś styczność z takim problemem prosiłbym o pomoc, może komuś się przyda ten temat. Pozdrawiam------------------------------------------------------------------------------- 29.08 Oddałem do mechanika "Janusza" z zaworem DV wszystko w porządku, odpowiedź zwrotną dostałem: "turbina nie ma masy"Prawdopodobnie jakieś kable są zaśniedziałe i trzeba szukać po kablach ?Sprawdzać wszystkie czy tylko od turbiny? Pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez Crystaliz
Rekomendowane odpowiedzi