merquto Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Witam, mam a4 b5, zwykłe lampy nie soczewkowe, i śwecą cholernie słabo, na mijania ledwo co widać a drogowe porównywałem to znajomy w vectrze b ma takie mijania praktycznie. Zrobiłem test że pociągłem z aku + na chwile do palącej sie lampy, i widać było że zaświeciła mocniej. W zwiazku z tym co zrobić, nowe lampy do kupienia? Z góry dziękuje za pomoc
Boosman Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Kolego na pewno pomoże regeneracja i polerowanie lamp , kolega na forum sie tym zajmuje (namiary na PW) . a tak po za tym jakie masz lampy ? oryginał ? czy jakies chinole pseudotjuning ?
merquto Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) oryginalne te co w nim były zwykłe reflektory edit: czytałem że występować mogą straty w instalacji, może to? Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez merquto
Bartollo Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Weź w łapę miernik i zmierz jakie masz napięcie na wtyczce zarówki.
koziol992 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 ewentualnie możesz się podratować lepszymi żarówkami (oczywiście nie mówię o wynalazkach typu 100w ) ludzie bardzo polecają z budżetowych żarówek tungsramy bodajże +90
karol MAŁY Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Powiem ci tak popatrz na mase tych lamp,kolega ma b5 z 95roku(tak jak mój)ja zrobiłem sobie przewód masowy ten który jest w lampie i świecą OK a u kolegi przed tą robotą też tak świeciły jak u ciebie jakby ktoś świeczke włożył do lamp spróbuj może to to
merquto Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a są może jakieś naprawde dobre żarówki ale w kolorze xenon blue?
Boosman Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) osram hyper white cool blue polecam Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Boosman
koziol992 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 te osramy jedyne co mają fajnego to barwę. Tragiczne żarówki zwłaszcza w okresie jesienno zimowym i na dodatek nie mają homologacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
karol MAŁY Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Możesz też założyć night brakery ale efektu ksenonu nie będzie choć różnica w świeceniu napewno
Boosman Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) te osramy jedyne co mają fajnego to barwę. Tragiczne żarówki zwłaszcza w okresie jesienno zimowym i na dodatek nie mają homologacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ładnie świecą przy soczewce , i barwa piekna Edytowane 1 Września 2015 przez Boosman
koziol992 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 te osramy jedyne co mają fajnego to barwę. Tragiczne żarówki zwłaszcza w okresie jesienno zimowym i na dodatek nie mają homologacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ładnie świecą przy soczewce , i barwa piekna jeżeli widzisz coś na nich na deszczu to ok:)
Matejus_93 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Ja mam soczewki valeo i też słabo świecą. Możecie podać namiary na kolegę z forum, który regeneruje lampy? I jeszcze jedno pytanie, w jednej z lamp mam luźny cały wkład tzn soczewkę z odbłyśnikiem długich i jak jadę po nierównościach to cały się trzęsie. Czy jest możliwość jakoś go przymocować, aby nie było luzu? Ktoś coś?
merquto Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 myslalem o zalozeniu przekaznikow, ale dzisiaj sprawdziłem napięcia na kostce - przy wyłączonym silniku (na zapłonie i swiatła właczone) 11 v a przy włączonym silniku okolo 13.18 V, czy jest sens to robić? prawidlowe wartosci czy są straty?
Rekomendowane odpowiedzi