Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Coś rozładowuję akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie . Z góry przepraszam za możliwe niewłaściwy dział i niewiedze ale jestem kompletnym laikiem w Audi ,kupiłem go dopiero tydzień temu i wychodzą jakieś dziwne rzeczy ...

Szukałem w necie ale za wiele nie znalazłem a jestem dopiero w trakcie ściągania wszelkich schematów i innych pomocy .

Mój problem to załączające się cały czas urządzenie (brzmi jak wentylator) pod filtrem powietrza , załącza się nawet na wyłączonym silniku co jakieś 5 minut i przez to pada Mi aku .

Podpowiedzcie co to może być bo na Vaga dopiero się umówiłem na poniedziałek a odłączanie cały czas aku jest trochę uciążliwe .

Pozdrawiam Robert

Nie napisałem co za auto .... Audi A4 B5 2.8 1998 rok

Panowie po rozejrzeniu się doszedłem że to pompa wtórnego powietrza cały czas dmucha , rozszczelniła się w miejscu skręceń .

Podpowiedzcie może chociaż gdzie są przekaźniki dokładnie od niej i bezpiecznik żebym mógł spokojnie ją odłączyć

Dzięki i Pozdrawiam

Temat do zamknięcia bo ogarnięty

Edytowane przez Wiruswawa
Opublikowano

Napisz dla potomnych co było przyczyna :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Napisz dla potomnych co było przyczyna :)

Kupiłem nie dawno ten samochód ale ... serwisowany przez jakiegoś rzeźnika ... spięta pompa powietrza wtórnego jakimś dziwnym stycznikiem który załączał się mimo wyłączonego auta co jakiś czas a pompa chodziła sobie ...

Opublikowano

Najlepiej wpiąć ją w instalację według ori schematu a niefachowe podłączenie zlikwidować.

Opublikowano

Pompa czy wentylator?