Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Komputer - błąd wskaźnika paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie szukać błędu w komputerze który polega na tym że po zatankowaniu benzyny komputer nie pokazuje faktycznego zasięgu tylko zasięg spada w ciągu np godziny do zera więc mając zatankowane auto np do połowy baku komputer pokazuje że mam zasięg 0 km....

Gdzie jest błąd i gdzie tego szukać? dodam, że mam auto w gazie (elpigaz) i może tu jest problem dla komputera....

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej tankować aby nie było rezerwy i aby było około 1/3 zbiornika.

Odepnij na moment akumulator.

Skoro masz lpg to po co ci ten zasięg, przecież nawet jak będzie pokazywać to i tak pewnie z błedem.

Jak się jeździ na lpg to się patrzy na przejechane kilometry.

Druga sprawa to może być wina instalacji lpg, źle wystrojona.Duże czasy wtrysku (ubogo) więc komp wylicza duże spalanie

Ostania rzecz to coś uszkodzone w liczniku.

Poziom pb dobrze pokazuje?

Edytowane przez edekxp
Opublikowano

Najlepiej tankować aby nie było rezerwy i aby było około 1/3 zbiornika.

Odepnij na moment akumulator.

Skoro masz lpg to po co ci ten zasięg, przecież nawet jak będzie pokazywać to i tak pewnie z błedem.

Jak się jeździ na lpg to się patrzy na przejechane kilometry.

Druga sprawa to może być wina instalacji lpg, źle wystrojona.Duże czasy wtrysku (ubogo) więc komp wylicza duże spalanie

Ostania rzecz to coś uszkodzone w liczniku.

Poziom pb dobrze pokazuje?

No własnie poziom PB źle wskazuje... ile jest gazu to wiem tylko od jakiegoś czasu jak leje samą benzynę to dobrze pokazuje ale jak leje gaz to wtedy km na kompie spadają do zera. wcześniej tego nie było...

Opublikowano

U mnie pokazuje odwrotnie stan PB :) Jak zatankuje do pełna to mam zero a jak nie mam nic to pokazuje na full :)