kafarek Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Witam wszystkich mam taki problem, temperatura nie dochodzi mi do 90 stopni zatrzymuje się na 87 stopniach, zatrzymuje się przed czerwoną kreską. Silnik 1.6 ADP. Dodam, że ostatnio miałem wymieniana pompę wody Proszę o opinie! Dzięki. Edytowane 6 Września 2015 przez kafarek
jacek70 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Mogą być dwie rzeczy . Albo termostat albo czujnik. Tyle.
kafarek Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Myślę, że termostat sprawny bo się otwiera ładnie i wali obieg wody na dmuchawę i w samochodzie gorąco że wysiedzieć nie idzie. A co do czujnika to jak go sprawdzić i wg gdzie on jest? Bo akurat to pierwszy raz robię no, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. PS. Dziś czyściłem przepustnice bo falowały obroty po dodaniu gazu spadały do 600 wskakiwały na 1000 i tak z 2 razy i na 850-900 sobie falowało teraz po wyczyszczeniu jej na zicher lekko wskazóweczka gra 850-900 nawet nie aż tak dużo ale troszeczkę i myślę że może coś w silniczku krokowym wiadomo tam tez syfik jakiś może być, ale mam problem jak się do niego dostać bo z góry jest plastikowy dekielek po jego ściągnięciu ukazują się milion sprężynek i 2 koła zębate i jeszcze jakieś inne elementy szybko to skręciłem bo nie wiedziałem co dalej i na razie zamontowałem przepustnice tak wyczyszczona z dwóch stron i teraz pytanie. Jak dostać się do silniczka krokowego? Edytowane 7 Września 2015 przez kafarek
Alfi Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Termostat otwiera obieg na chłodnicę nie na dmuchawę (nagrzewnicę). W tej sytuacji należy sprawdzić ręką temperaturę węży od chłodnicy, czy dolny i górny jest podobnej temperatury. Czujnik sprawdza się za pomocą Vag albo omomierza według książki "Sam naprawiam". Tam masz wartości podane.
Rekomendowane odpowiedzi