Mishko Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Coś dopadło moje Audi. Zauważyłem że moje Audi zaczęło dymić ciemnym (raczej czarnym) dymem. Mały dymek po odpaleniu, na biegu jałowym nic, natomiast przy wyższych obrotach (powyżej 2tys) zaczyna się coś pojawiać. Im wyższe obroty i obciążenie tym więcej dymi. Oleju nie bierze, płyny trzymają stan. Przyobrotach mniej więcej 1700 jest takie uczucie jakby lekkiego zachłyśnięcia. Moc w trasie jest jaby trochę słabsza, ale bez tragedii. Turbine słychać i wydaje sie pracować w normie. Co mogło się wydarzyć? W prawdzie ma już swoje lata ale raczej się dobrze spisywała do tej pory. Czy to moga być pompowtryski? Czy ktoś poleci jakiś dobry zafany i względnie nie drogi warsztat w Warszawie lub okolicy? Na jaki koszt się muszę szykować jeśli to pompowtryskiwacze?
Ossek Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Na początek przejrzyj dokładnie cały dolot.
Mishko Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 Oddałem wczoraj samochód do jednego z warsztatów na testy mają przejrzeć. Sam niewiele zrobię - nie znam się na tym. Dam znać jak się historia potoczyła. Ossek, racja. Dolot wąż przewód Intercoolera lekko pęknięty. I okazało się że to dużo mniejsza awaria niż się spodziewałem... i kosztowo oczywiście też.
misiek95 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 jak czytałem Twoje objawy to miałem wrażenie takie że sam bym tego lepiej nie opisał. Mam to samo jutro przejrze dolot. )
Rekomendowane odpowiedzi