Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Gdzie się podpiąć z alarmem ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamontowany prosty alarm działający na otwarcie drzwi, wszystko działa ok ale ostatnio zauważyłem że jak otworzę bagażnik na załączonym alarmie nic się nie dzieje, zdaje się że alarm nie jest podpięty pod czujkę otwarcia klapy.

Zauważyłem że jest dodatkowy kabelek poza oryginalną wiązką kabli podpięty do wtyczki pompki centralnego zamka, podejrzewam że to przewód podpięty do czujki otwarcia drzwi.

moje pytanie brzmi:

gdzie podłączyć się w tej kostce (do jakiego kabelka) aby alarm załączał się również po otwarciu bagażnika, jakiś kolor kabelka lub jak namierzyć ten który odpowiada za czujkę otwarcia bagażnika ??

Opublikowano

musisz miec jakis miernik i po kolei sprawdzaj ,jak otworzysz drzwi,gdzie jest reakcja (np.spadek napiecia) i tam sie podepnij

Zauważyłem że jest dodatkowy kabelek poza oryginalną wiązką kabli podpięty do wtyczki pompki centralnego zamka, podejrzewam że to przewód podpięty do czujki otwarcia drzwi.

podepnij miernik do tego kabelka i sprawdz najpierw ten :wink4:

Opublikowano

z drzwiami alarm działa, ale z klapą bagażnika nie, ten kabelek od klapy będzie w tej kostce w której jest ten dodatkowy podpięty ??

Opublikowano

żeby mieć również klapę podpięta możesz sie podpiąć pod zarowke oswietlenia bagaznika, sterowane sa - , staly plus wychodzi z pompki, musisz przeciagnac kabelek od lampki do centralki alarmu, mala rada, oplaca sie zalozyc jakąś dodatkowa krańcówkę, bo oswietlenie baganika włącza sie dosyc pozno, chodzi mi o to ze klapa jest dosyć wysoko zanim sie lampka zapali.