SzMiDtEk Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Witam serddecznie. Od niedawna jestem właścicielem owej jednostki napędowej 1.9 tdi BKE. Mój problem polega na tym, że auto przy prędkości około 120-140 km/h traci moc. Turbina nie pracuje prawidłowo. Po odpaleniu auta od nowa wszystko wraca do normy dopóki nie depne do w.w. prędkości. Przeszukałem mnóstwo tematów na temat turbiny, zaworów n75 egr. Przejrzałem schematy podłączenia podciśnień do zaworu N 75 i porównując je do mojego auta stwierdzam że coś u mnie jest nie tak. Być może to jest mój problem utraty mocy. Na zaworze mam 3 wyjścia. Jedno vacum drugie na turbo a trzecie nie jest podłączone wogóle. Według schematu powinno byc to podłączone do filtra powietrza. Szukam konkretnego schematu do tego modelu silnika BKE. Czy jest ktoś w stanie pomóc? Dziękuję z góry za pomoc
piotrsob1 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) W BKE ori N75 raczej ma dwa króćce , vacum , turbo a ten co powinien być wyprowadzony do filtra powietrza jest zastąpiony mini filterkiem O coś takiego jak na tej aukcji : http://www.aliexpress.com/item/OEM-Genuine-EGR-Vacuum-Solenoid-Valve-Fit-For-VW-Jetta-Golf-Bora-Passat-Beetle-Caddy-Polo/946597154.html Jeżeli masz elektrozawór z trzema króćcami i jeden jest niepodłączony , to zasysa on zanieczyszczone powietrze i może nie działać poprawnie. Nawet ori 1J0 906 283C eksploatowany bardzo intensywnie , albo w ciężkich warunkach potrafi płatać figle jak mu się ten mini filtr zapcha Edytowane 9 Września 2015 przez piotrsob1
SzMiDtEk Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 Zapchany nie jest ponieważ po wyjęciu próbowałem dmuchać i jest przepływ powietrza z każdego podłączenia. Być może wymiana na podwójny pomoże. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi