Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie pompki 8D0.862.257 E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam w samochodzie pompke 8D0.862.257 C bez alarmu, bez pilota. Zamontowałem od kolegi na próbe 8D0.862.257 B kodowanie 12865 i wszystkie funkcje działają poprawnie. Zamontowałem pomke 8D0.862.257 E miała kodowanie 15178 zmieniłem na 12865 wszystko działa poprawnie do momentu zamknięcia samochodu kluczykiem od tej chwili nie działa otwieranie reszty drzwi lampki oświetlenia zaświecają sie, pomaga odłączenie zasilania od pompki i sytuacja się powtarza. Próbował ktoś przekodować tą pompke z końcówka E na Bez alarmu i z pilotem. Próbowałem 00001 na bez alarmu bez pilota i dalej to samo.

Opublikowano

widocznie cos z pompka nie tak bo kodowanie jest prawidlowe. jak zakodowales tylko na 00001 to jest otwieranie bagaja z pilota

Opublikowano

Niestety kodowanie 15169 nie pomogło, być może wiązka nie jest dostosowana pod tą pompkę. Pojawia sie błąd numer 1134 Alarmowy sygnał akustyczny magistrala Can brak sygnału.

Opublikowano

Mi tez błąd syreny wywala ale wszystko działa

Opublikowano

A jaką pompke miałeś orginalnie? Znalazłem taki sam temat z tą pompką na innym forum i rozwiązaniem było zastosować dodatkowy obwód sterujący który resetuje MCU pompki. Najlepiej by było znaleźc pomkę z końcówka B lub samą elektronike ale ceny dośc wysokie.

Opublikowano

Z końcówką C miałem czyli taką bez alarmu i bez obsługi pilotów