Patryk Sokołowski Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Witam wszystkich, mam taki problem, gdy samochód stoi przez noc rano chce go odpalić to ma problemy z wejściem na odpowiednie obroty i buja go przez kilka sekund, następnie słychać jakieś tłuczenie w silniku co załączyłem na filmiku. Trwa aż do momentu rozgrzania silnika po czym ustępuję. Dodam jeszcze około 4 tyś kilometrów temu zmieniałem olej i wypłynęła mi śruba z miski olejowej, była ona urwana na gwiazdkę wewnętrzną. Oddałem samochód do mechanika sprawdził to i stwierdził, że żadnego ubytku nie widzi. W ten sam dzień miałem też regulowane wtryski. Czy może ktoś mi powiedzieć co się z nim dzieje ? Z góry bardzo dziękuję Link Do Filmiku :
Pawelkiwi Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Miska olejowa do zdemontowania. Nie ma takiej możliwości by nic nie brakowało od dołu silnika a w zależności jak wielka ta śruba to może i od góry.
Patryk Sokołowski Opublikowano 19 Września 2015 Autor Opublikowano 19 Września 2015 Miska olejowa do zdemontowania. Nie ma takiej możliwości by nic nie brakowało od dołu silnika a w zależności jak wielka ta śruba to może i od góry. No tylko że niby ją demontowali i wszystko jest na miejscu
piotrsob1 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Szkoda że tej śruby nie pomierzyłeś i nie sfotografowałeś , łatwiej by było konkretnie ją zidentyfikować A może jeszcze jej nie wyrzuciłeś ? Obejrzałem i posłuchałem na słuchawkach Twojego filmiku , ale osłona nie jest zdjęta i jest na tyle krótki że ciężko uchwycić z kąt ten dźwięk dochodzi i co go powoduje Edytowane 20 Września 2015 przez piotrsob1
Patryk Sokołowski Opublikowano 20 Września 2015 Autor Opublikowano 20 Września 2015 Szkoda że tej śruby nie pomierzyłeś i nie sfotografowałeś , łatwiej by było konkretnie ją zidentyfikować A może jeszcze jej nie wyrzuciłeś ? Obejrzałem i posłuchałem na słuchawkach Twojego filmiku , ale osłona nie jest zdjęta i jest na tyle krótki że ciężko uchwycić z kąt ten dźwięk dochodzi i co go powoduje no własnie byłem na myjni i niechcący wciągnąłem odkurzaczem tą śrubę ... Jutro rano nagram dłuższy filmik i wstawię
Pawelkiwi Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Poszukaj na google zdjęcia podobnej śrubki i wrzuć zdjęcie.
Patryk Sokołowski Opublikowano 26 Października 2015 Autor Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Coś takiego to było tylko że gwint był jeszcze trochę wyżej. Zauważyłem też ze jak go odpale na zimnym silniku puszcza mi chmurę białego dymu. Ten dzwięk co dodałem na filmiku się nasila,a komputer nic nie pokazuje Edytowane 26 Października 2015 przez Patryk Sokołowski
Musashi Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 wyglada jak sruby mocowania PD z 16V
Patryk Sokołowski Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Panowie Temat ogólnie rozwiązany audi nie pali na jeden wtrysk stąd dymienie oraz ten dzwięk z silnika. Tylko teraz taka kwestia że znajduje się w holandi i takie pytanie do was wy***ac tutaj 4-5 tys na naprawe wtrysków czy lepiej spróbować pojechać nią do polski ? Śruba się znalazła jutro dodam jej zdjęcia . Edytowane 29 Listopada 2015 przez Patryk Sokołowski
piotrsob1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Jeżeli diagnoza pewna , to niech Ci przyślą z PL jedną sztukę używaną , wymienisz i po kłopocie
Patryk Sokołowski Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Panowie to jest ta śruba która mi wypłynęła z miski olejowej, przy zmianie oleju.
greg2505 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 pewnie od pompowtrysków ,przy demontażu nie zasłonili kanałów olejowych i wpadła do miski
piotrsob1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 pewnie od pompowtrysków ,przy demontażu nie zasłonili kanałów olejowych i wpadła do miski Przyjrzyj się jej gwintowi , widać że jest przewężona i rozciągnięta, ktoś miał za dużo siły przy jej dokręcaniu Jak nie urwała się od razu to może po pewnym czasie
greg2505 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Albo dlatego ktoś grzebał wcześniej,wymienił śruby ,ale tej z michy nie wyciągnął
Rekomendowane odpowiedzi