Biskup987 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Witam wszystkich Długo szukałem w necie i tutaj na forum tematu który mogł rozwiązać mój problem ale nie znalazłem ;// A mianowicie mam problem z przednią szyba elektryczną szybę normalnie odsunę ale kiedy chcę ją zamknąć to albo nie reaguje albo będzie się tak powoli zasuwać jakby coś ją trzymało lub zasunę do połowy i koniec muszę odczekać chwilę żeby znów z trudnością zasunąć . Czasami jest tak że odsunę chce zasunąć dojdzie wolno bardzo wolno do połowy a nagle opada w dół tak jakby miała gdzieś jakiś opór i mechanizm odsówa szybe żeby nie spalić czegoś . Wszystko zostało sprawdzone i na moje oko jest wszystko ok . Proszę o jakąć odpowiedź w tej sprawie . ;-)
hidden22 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 witam mam podobny problem. u mnie od pasazera guzik nie opuszcza musze nim podimnastykowac zeby zatrybil i w panelu od kierowcy tak samo trzeba pogimnastykowac guzikiem zeby otworzyc szybe pasazera, czy to moze byc uszkodzony przycisk a dokladnie te blaszki sa zasniedziale w guziku? dodam ze mialem uszkodzona wiazke miedzy drzwiami a karoseria od strony pasazera ale wszystko polutowane jest juz
Biskup987 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Ja kiedyś męczyłem się przez 10 km żeby ją zamknąć bo zapomniałem żeby nie otwierać
jacek70 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Panowie a w jakim stanie macie prowadnice szyby? Dobrze byłoby wyczyścić prowadnice i przesmarować mechanizm szyby.
jacek70 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Smar obojętny byle nie wd40 lub pochodne ważne żeby mechanizm lekko chodził.
Biskup987 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 No to spróbuję jak tylko będę miał na to czas A tak odbiegając od tematu gdzie moge dostać sprężynkę do klamki ? Nie chce zakładać osobnego tematu
jacek70 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Najprędzej na schrocie lub allegro.
Rekomendowane odpowiedzi