Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pytanie dotyczące nowych felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam troche banalne pytanie no ale:

jeszcze nie dawno jezdziłem na zawieszeniu -60, przy 17 calowych bbs'ach i oponach 223/45/ wg. mnie dobrze sie prezentowało.

audigl3.jpg

w1024.png

niestey stan dróg zmusił mnie do wymiany tego zawieszenia na seryjne- auto mocno poszło w góre,

i przy tych felgach auto wyglada wrecz smiesznie,

audi2zq2.jpg

w1024.png

moje pytanie:

jakie felgi kupic by auto jakos sensowanie wyglądało:

szeroka opona?

wysoka opona?

rozmiar felgi.

aktuanie auto stoi na stalówkach.

pozdrawiam

Opublikowano

Kup zawieszenie 1BE. Będzie auto niżej ale nie tak nisko jak miałeś. Przy felgach 17" i większych musisz zawias obniżyć. Nieważne jakie byś opony kupił, auto i tak będzie wyglądało śmiesznie. Chyba że kupisz mniejsze alu.

Opublikowano
  • Autor

zmiana felg tez wchodzi w gre. Ale jaki rozmair i jakie felgi- pełne, szprychowe itd

Opublikowano

zmiana felg tez wchodzi w gre. Ale jaki rozmair i jakie felgi- pełne, szprychowe itd

czy pelne czy szprychowe to juz zalezy jakie ci sie podobaja. wzor tu nie gra roli

Opublikowano

Ja jezdzilem na 15" profil 165/65 autko niestety nie prezentowalo sie :confused4: Teraz zalozylem 17" i stoi tak wysoko jak twoja, ale za tydzien zakladam 1be i mysle ze bedzie to najlepsze rozwiazanie. Autko pojdzie w dol (20mm) co poprawi jego wyglad, a komfort jazdy nie powinien drastycznie sie obnizyc :)

Opublikowano

Ja mam 215/55/R16 i jest całkiem całkiem, aczkolwiek ze względu na cene oponki na wiosnę zmieniam na 205. Poza tym na mojej feldze robi się mała bańka i strasznie mnie to drażni. 205 powinna leżeć z eleganckim kancikiem

Opublikowano

Pamiętaj tylko że jeździsz teraz na 17" i jak zmienisz na mniejsze to będziesz miał pewien niedosyt. Ja bym na Twoim miejscu tak jak pisałem zostawił te fele i założył zawias 1BE. To najlepsze rozwiązanie będzie. Będziesz się cieszył 17" no i miał autko nie za nisko na jazdę.

Opublikowano

Pamiętaj tylko że jeździsz teraz na 17" i jak zmienisz na mniejsze to będziesz miał pewien niedosyt. Ja bym na Twoim miejscu tak jak pisałem zostawił te fele i założył zawias 1BE. To najlepsze rozwiązanie będzie. Będziesz się cieszył 17" no i miał autko nie za nisko na jazdę.

Popieram w 100%

Opublikowano

Masz dwa wyjścia:

1) zrobić jednak glębę np. -20 (ori 1BE - ciężkie do znalezienia) lub -30 Weitec, -35 Lowtec

2) zamienić się ze mną na felgi z oponami :polew:

(w moim profilu możesz zobaczyć jak wyglądają koła 195/65/15 na standardowym zawieszeniu i obniżonym -35

Szczególnie polecam rozwiązanie drugie :tongue4:

Opublikowano

Delikatne springi i bedzie ok :good:

-20 , -30

Opublikowano

Zawias 1BE -20 :good: To chyba najlepszy kompromis miedzy wyglądem i komfortem :good:

Opublikowano
  • Autor

hmm tak jak juz napisano 1BE ciężko trafic..

dlatego zamiana zawieszenia nie wchodzi w gre, chyba ze znajda sie -20 bardzo promocyjnej cenie..

Opublikowano

W sumie taki allroad na zime nie jest zly.. :naughty:

Opublikowano

Na zimę tak :> Ale na wiosnę obowiązkowo zawiecha w doł o to -20mm :tongue4:

Opublikowano

Lowtec jest piekielnie twardy. Polecam Weitec -30

Opublikowano

To już kwestia indywidualna. Niektórzy wolą twardszą zawiechę. Ja sam śmigam na twardym zawieszeniu i jestem zadowolony :wink4:

Opublikowano

też myślę nad takimi spreżynkami, - 30mm, 35mm, chyba bedzie optymalne, wszystko co poniżej zaczyna być hardcorem, no chyba że 1BE, tylko jak ktoś już pisał strasznie trudno zdobyc :confused4: