sadas_wow Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 Witam, Posiadam A4 B6 1.9 TDI AVB skrzynia manualna 5 biegów. Mój problem polega na tym, że urwała się łapa poduszki skrzyni biegów. Po wymianie na zamiennik łapa urwała się po raz kolejny. Objawy w aucie to szarpnięcie od czasu do czasu. Naprawdę sporadycznie mocniej szarpnie całą budą, tak drgania auta są "normalne". Dla mnie normalne bo takie auto kupiłem. Aby wyeliminować szarpnięcia wymieniłem dwumas ze sprzęgłem i dociskiem na LUK. Drgania również sporadycznie się pojawiały. Mechanik montujący dwumas powiedział że wszystko wykonał poprawnie. Później urwała się oryginalna łapa poduszki skrzyni. Wymieniłem na zamiennik Lemforder, który urwał się po miesiącu czasu. Nie wiem do końca co mam robić. Następnym pomysłem jest wymiana poduszek silnika, odboju i ponownie skrzyni biegów na oryginalne. Koszt w serwisie 1500 zł. Czy warto? Co może być przyczyną urywania się tej poduszki? Serdecznie proszę o pomoc.
greg2505 Opublikowano 3 Października 2015 Opublikowano 3 Października 2015 wrzuć jakieś foto może czegoś tam ci brakuje i dlatego się urywa
sadas_wow Opublikowano 15 Października 2015 Autor Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) wrzuć jakieś foto może czegoś tam ci brakuje i dlatego się urywa Zaprowadziłem auto do ASO i zapytali czy wymieniałem skrzynię biegów. Nic na ten temat nie wiedziałem bo auto takie kupiłem. Oznajmili mi, że auto miało wymienioną skrzynię i jest ona od passata a nie audi. Oznaczenie silnika AVB skrzynia też 5 cio biegowa ale inna skrzynia inaczej pracuje i poduszka dlatego się odrywa. Czy tak może się dziać? Jaką zatem powinienem mieć skrzynię w tym aucie? Edytowane 15 Października 2015 przez sadas_wow
Rekomendowane odpowiedzi