Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Urwana łapa poduszka skrzyni biegów A4 B6 1.9 TDI AVB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Posiadam A4 B6 1.9 TDI AVB skrzynia manualna 5 biegów.

Mój problem polega na tym, że urwała się łapa poduszki skrzyni biegów. Po wymianie na zamiennik łapa urwała się po raz kolejny. Objawy w aucie to szarpnięcie od czasu do czasu. Naprawdę sporadycznie mocniej szarpnie całą budą, tak drgania auta są "normalne". Dla mnie normalne bo takie auto kupiłem. Aby wyeliminować szarpnięcia wymieniłem dwumas ze sprzęgłem i dociskiem na LUK. Drgania również sporadycznie się pojawiały. Mechanik montujący dwumas powiedział że wszystko wykonał poprawnie. Później urwała się oryginalna łapa poduszki skrzyni. Wymieniłem na zamiennik Lemforder, który urwał się po miesiącu czasu. Nie wiem do końca co mam robić. Następnym pomysłem jest wymiana poduszek silnika, odboju i ponownie skrzyni biegów na oryginalne. Koszt w serwisie 1500 zł. Czy warto? Co może być przyczyną urywania się tej poduszki?

Serdecznie proszę o pomoc.

Opublikowano

wrzuć jakieś foto może czegoś tam ci brakuje i dlatego się urywa

Opublikowano (edytowane)

wrzuć jakieś foto może czegoś tam ci brakuje i dlatego się urywa

Zaprowadziłem auto do ASO i zapytali czy wymieniałem skrzynię biegów. Nic na ten temat nie wiedziałem bo auto takie kupiłem. Oznajmili mi, że auto miało wymienioną skrzynię i jest ona od passata a nie audi. Oznaczenie silnika AVB skrzynia też 5 cio biegowa ale inna skrzynia inaczej pracuje i poduszka dlatego się odrywa. Czy tak może się dziać? Jaką zatem powinienem mieć skrzynię w tym aucie?

Edytowane przez sadas_wow