a4avant Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam, Czy ktos moze mi powiedziec czy da sie w Audi A4 b6 w jakis sposob wlaczyc swiatla do jazdy dziennej?Mam u siebie xenony i nie za bardzo widze sensu jezdzenie na nich w dzien a chce jezdzic na swiatlach cala dobe.Widzialem juz nowe b7 jezdzace na takich swiatlach.Palily sie wtedy tak jakby same dlugie swiatla.Mozna to jakos wlaczyc? [ Dodano: 08-02-2007, 00:08 ] Czy nikt nie ma podobnego problemu????? :eek:
MARTiiii Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Chyba pozostaje ci zamontować dodatkowe światła do jazdy w dzień. Xenonow szkoda w dzien to fakt.
a4avant Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Opublikowano 9 Lutego 2007 Czyli ze w A4[b6] nie ma takiego rozwiazania?Widzialem b7 na takich :exclaim: Czy ktos juz probowal to zalączyc?
wit.s Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 pozostaje ci zamontować dodatkowe światła do jazdy w dzień Dodatkowe? Że niby jak? A na przeciwmgielnych nie można?
Gość Murzyn Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Dodatkowe? Że niby jak? A na przeciwmgielnych nie można? no nie mozna...
a4avant Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Opublikowano 9 Lutego 2007 No wlasnie nie mozna!!!Chodzi mi o to ze w b7 swieca sie same dlugie swiatla(tylko chyba dostaja troche mniejsze napiecie i nie walą tak po oczach).Fajne rozwiazanie a i ksenon sie bezsensu nie wypala :exclaim: :exclaim: :exclaim:
MARTiiii Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Poza tym, jak załączysz w Audi przecimgielne to musisz mieć włączone postojówki i kolejny problem - przynajmniej w moim. W sumie nie wiem czemu nie można by było jeżdzić w dzień na przeciwmgilenych przecież one nie oślepiają - nie rozumiem tego przepisu.
tobi9988 Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Z tego co ja widziałem to B7 mają bi-xenon + światła do jazdy dziennej. Więc to nie tak prosto. Też mam problem jazdy w ciągu dnia na xenonach. W B6 postojówki są na halogenach. Jak ładny dzień to daję na postojowych wkońcu mają nie 5 a 6W. Gdzieś widziałem że są jeszcze takie same zarówki tylko nie H6W a H10W. Tamte mają 10W więc może w ten sposób... Tylko nie wiem co na to komputer w aucie bo podobno na LED'y się burzy...
a4avant Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 Ma ktos pomysl na te swiatla dzienne bo od 1 kwietnia jezdzimy juz bezprzerwy!To dobry pomysl ale czy koniecznie musza palic sie xenony?...
marcin j Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Poza tym, jak załączysz w Audi przecimgielne to musisz mieć włączone postojówki i kolejny problem - przynajmniej w moim. W sumie nie wiem czemu nie można by było jeżdzić w dzień na przeciwmgilenych przecież one nie oślepiają - nie rozumiem tego przepisu. Też tego nie rozumiem , ale dostałem już za to mandat i powiedziałem sobie ,że nie zapłace. To mi komornik przyszedł do domu i musiałem uiścić wpłate.Sku^%ny
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 a co wam przeszkadza w tym że palą się xenony co za różnica xenon czy normalna żarówka
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 a co wam przeszkadza w tym że palą się xenony co za różnica xenon czy normalna żarówka Kierowcy to nie przeszkadza a na przeglądzie albo policjant już może mieć inne zdanie :twisted:
a4avant Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 To ze zarnik xenonowy jest kilkadziesiat razy drozszy od zwyklej zarowki.!!A po co ma sie palic w dzien skoro i tak wiecej od niego nie widac?!
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 dokładnie 10 razy drozszy ale i 10 razy trwalszy [ Dodano: 11-03-2007, 16:12 ] o co chodzi z tym przeglądem i plicją ???
a4avant Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 dokładnie 10 razy drozszy ale i 10 razy trwalszy [ Dodano: 11-03-2007, 16:12 ] o co chodzi z tym przeglądem i plicją ??? 10 razy trwalszy ale nie jak sie go co chwila wlacza i wylacza!A jezdzac po miescie tak przeciez sie go uzywa!
Tukan Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Jak sprawdzic czy mam xenony czy to sa soczewki.Powiem tyle jak sie je zapali to sie przez chwile rozswietlaja i widac na scianie taki niebieski paseczek! A nie chce mi sie wyciagac ich i sprawdzac jaka jest zarówka
areckid Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Sprawdz czy sa przetwornice i reszta osprzetu do ksenonow.
Gość Iceman Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Sprawdz czy sa przetwornice i reszta osprzetu do ksenonow. przetwornice sa pod lampą , wykrecanie musowe :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi