Gowsze Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Witam mam następujący problem posiadam a4 b6 mam problem z otwieraniem zamykaniem szyby pasażera ogólnie nie działa choć po naciśnięciu przycisku przez chwilkę słychać przekaźnik po chwili na naciskanie już nie reaguje . silniczki mam 2 wiec wykluczam spalenie odłączałem akumulator kable sprawdziłem nie widać przerwania nie mam już pomysłu . a tak ogólnie widziałem ze już chyba ktoś coś kombinował i wymieniał cały ten sterowniczek i nie wiem czy ogólnie jest założony dobry . da się sprawdzić jakoś czy on jet właściwy bo szukając używki widzę ze sprzedają przypisane do drzwi
Gowsze Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 Miałem odpięta tapicerkę wiec pewnie cześć błędów od tego http://www.directupload.net/file/d/4130/jimkxavs_jpg.htm
nitroo Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Chyba sterownik Ci siedzi...
jacek70 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 A w jakim stanie jest podnośnik szyby? Może to on padł?? Druga strona a działa normalnie???
Gowsze Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 Podnośniki mam 2 są idealne nawet jeśli nie wsadzę silniczka tez nie działa i się zastanawiam co czy ten silniczek z sterownikiem czy moduł komfortu czy gdzieś kabel pod deska
POWER-KRIS Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Kable sprawdzasz w drzwiach kierowcy czy pasażera?
Gowsze Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 pasażera bo tam nie działa mi ani w drzwiach kierowcy ani pasażera przycisk nie raguje
POWER-KRIS Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 I to błąd bo przewody pewnie yebly ale na słupku kierowcy.[emoji6] Nie miałeś tak ze potrafiła zamknąć się tylko do połowy lub otwierać zamiast zamykać?
POWER-KRIS Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Rozbieraj wiache w drzwiach kierowcy.Najczęściej pada a ma dużą rolę w otwieraniu prawej szyby.
Gowsze Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 to możne coś konkretniej napisz gdzie szukać u czego bo z tego co wiem sygnal z MK idzie bezpośrednio do prawych drzwi
POWER-KRIS Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 To dlaczego możesz ją otwierać w drzwiach kierowcy skoro idzie tylko do pasażera ? To bardziej skomplikowane. Obejrzyj wiache kierowcy zanim wydasz kupę kasy w błoto.
Gowsze Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) sprawdzona wszystko wpozadku wiec zostaje mi podmienienie sterownika od szyb . wogole takie pytanie wymieniając cały ten moduł z silniczkiem trzeba go dopisać czy po podpięciu powinien działać? Edytowane 5 Października 2015 przez Gowsze
nitroo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Będzie działał, tylko ew. musisz zrobić kodowanie szyb - w wątku o składanych lusterkach w warsztacie dowiesz się, co i jak.
Gowsze Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 podłączyłem 2 sterownik szyb i nic kompletnie dziwna sprawa na tym co mam naciskając przycisk słychać przekaźniki w silniczku ale nie rusza Będzie działał, tylko ew. musisz zrobić kodowanie szyb - w wątku o składanych lusterkach w warsztacie dowiesz się, co i jak. możesz linka podać z łaski swojej
nitroo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Na samym końcu należy jeszcze „zaprogramować” – choć to chyba za duże słowo, nowe silniczki szyb. Robimy to w następujący sposób: Podnosimy szybę maksymalnie do góry i trzymamy przycisk około 10sekund, następnie opuszczamy szybę w dół i ponownie trzymamy przycisk ok. 10 sek. Tak postępujemy ze wszystkimi szybami. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/195769-montaz-el-skladanych-lusterek-zewnetrznych-diy/page-1
Rekomendowane odpowiedzi