michaluuu Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Witam, od jakiegos czasu musze co rusz uzuprlniac plyn chlodniczy. Dla zobrazowania, W piątek dolałem 0,5l. Przejechałem 200km i dzisiaj kontrolka zaświeciła. Zajrzałem do silnika, wszystkie przewody suche, ale pod i w okolicy zbiornika wyrównawczego wszystko oblane płynem. Tak jakby gdzies ze zbiornika lecialo. Nie mam pojęcia z której strony to może wyciekać, czy możliwe że to wina korka - jak go odkrecam nawet po nocnym postoju slyszac glosne syczenie i tryska plyn?
TOM3K Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Może korek ale mógł też się roszczelnic zbiorniczek wyrownawczy ☺ sprawdź to spojenie
ayew Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Nalej płynu rozgrzej auto i otwórz maskę, powody różne, temp na liczniku 90 ?
jacek70 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Może cieknie spod czujnika?
garry99 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Mam to samo,jutro zwalam głowice.wywala pewnie tym otworem w zbiorniczku.
dragon1493 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Też mam to samo, w piątek mam zamiar oddać auto do mechanika, u mnie ucieka właśnie otworem (odpowietrznikiem) pod zbiorniczkiem. Wymieniałem już termostat na Wahlera, nowy zbiorniczek wyrównawczy, 2x nowy korek i nadal to samo więc albo zapchana chłodnica lub UPG :/ Edytowane 5 Października 2015 przez dragon1493
ayew Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 U mnie tak wywalało i winna byłą uszczelka pod głowicą.
kaami112 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Uszczelka pod głowicą albo uszkodzenie głowicy (pęknięcie). Miałem to samo. Płyn wywala zaworem w zbiorniczku wyrównawczym od spodu.
michaluuu Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Koledzy, UPG to napewno nie jest. Nir narazajcie sie na koszty. Gdyby byl problem z uszczelka, auto dymilo by na bialo, pod korkiem zbiorniczka wyrownawczego byla by tlusta majonezowa maź. A tak nie jest! Przyczyna lezy gdzies indziej, tylko gdzie? Narazie wstawilem nowy korek, zobacze moze to bylo przyczyna.
TOM3K Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 a sprawdzałeś to spojenie zbiorniczka o którym mówiłem ?
dragon1493 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Koledzy, UPG to napewno nie jest. Nir narazajcie sie na koszty. Gdyby byl problem z uszczelka, auto dymilo by na bialo, pod korkiem zbiorniczka wyrownawczego byla by tlusta majonezowa maź. A tak nie jest! Przyczyna lezy gdzies indziej, tylko gdzie? Narazie wstawilem nowy korek, zobacze moze to bylo przyczyna. Ja stawiam u siebie na walniętą pompę wody lub zapchaną chłodnicę, wszytko inne możliwe już zmieniałem i bez efektu
ayew Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Miałem walniętą uszczelkę i było masło pod korkiem ale nie dymił na biało.
Rekomendowane odpowiedzi