fanato124 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Witam, auto zakupiłem jakiś miesiąc temu i przyszła pora żeby założyć temacik:) Dane techniczne: Silnik: 1.9 TDI 131km [AVF] Rok produkcji: 2003 Skrzynia: Manualna 6-stopniowa S-line zewnętrzny + zawieszenie Kolor: LZ9WWyposażenie: - kierownica 3- ramienna - pakiet ambiente - elektryczne i podgrzewane lusterka - nagłośnienie BOSE - 6x AIR BAG - 2 szyby w prądzie:/ - sportowe fotele pełna skóra + regulacja lędźwi + wysuwane podnóżki - przyciemnione szyby tył+przód Zrobione : - dekory + popielniczka + ramka szczotkowane aluminium lub folia (ZROBIONE) - dekory led (ZROBIONE) - wymiana tunelu + wykończenie(ZROBIONE) - pełny FIS (ZROBIONE) - nowe dywaniki (ZROBIONE) - ramki grill czarny mat (ZROBIONE) - podłokietnik (ZROBIONE) - nowa popielniczka+panel (ZROBIONE) - esp, kubek, wizytownik chrom (ZROBIONE) - regeneracja klimatronika, przycisków od szyb (ZROBIONE) - kluczyk z B7 (ZROBIONE) -nowa osłona silnika (ZROBIONE) - nowe wycieraczki + spryskiwacze mgiełkowe (ZROBIONE) - oświetlenie wnętrza + tablicy led (ZROBIONE) - otwieranie/zamykanie szyb z pilota (ZROBIONE) - program (ZROBIONE) - mieszek czerwona nić (ZROBIONE) - obszycie ręcznego perforowaną skórą (ZROBIONE) - automatyczna klapa bagażnika (ZROBIONE) - nowy akumulator (ZROBIONE) -felgi Rotor 19" 8,5J ET35 (ZROBIONE) -Opony 225/35/19 (ZROBIONE) - zmiana wydechu na podwójny (ZROBIONE) -regeneracja maglownicy, wymiana pompy wspomagania + płukanie układu (ZROBIONE) -polerka (ZROBIONE) - dokładka pod podwójny wydech s-line (ZROBIONE) Do zrobienia: - RNS-E -gałka s-line z a3 - obszycie kierownicy Małe zmiany: Troszkę zdjęć z prac: -zmieniona manetka i odblokowany pełny FIS -dekory oklejone w szczotkowane aluminium + LED -tunel oraz zwieńczenie wymienione na nówkę z b7 -dodany podłokietnik -nowa zapalniczka + panel -regeneracja klimatronika, przycisków szyb, esp, wizytownik, kubek chrom tu podziękowania dla kolegi _radek_ wyglądają jak nowe -standardowo olej + filtry Dodatkowo na wymianę czeka już rozrząd, pompa wody, pasek alternatora, klocki przód, tył, 3L koncentrat G13, Febi 6162 Serwis zrobiony (rozrząd, pompa wody, pasek alternatora, klocki, płyny) wszystko robione u kolegi galetto. Po logach można stwierdzić , że silnik zdrowy turbo ciągnie do końca więc jeszcze trochę pojeździ:) Przy okazji wpadł program 156,6Hp pomiar robiony przy wysokich temperaturach więc myślę, że jest parę koni więcej. Kolejne prace wpadła nowa osłona silnika, wycieraczki, spryskiwacze mgiełkowe, kluczyk z b7 Oświetlenie tablicy rejestracyjnej i wnętrza led niestety słaby aparat więc zdjęcia tablicy nie robiłem. Wreszcie zrobiłem też otwieranie/zamykanie szyb z kluczyka. Nowe bajerki od biggmana Nowy aku na zimę Jest nowy zakup na lato Repliki Rotor 19" 8,5J ET35 Do tego po rozmowie z chłopakami oponki Imperial Ecosport 2 225/35/19 ze względu na to, że praktycznie tylko jeżdżę po mieście wybrałem to rozwiązanie. Niedługo zdjęcia na aucie Aktualizacja: Troszkę czasu minęło i są kolejne zmiany Regeneracja magla, wymiana pompy wspomagania + przepłukanie układu. Zmiana lamp na BlackDepo: Wpadła wreszcie dokładka na dwie rury s-line i wydech z 2.0t: Dodatkowo polerka Edytowane 2 Października 2018 przez fanato124
j_lucas Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Jest OK. Poza felgami - moim zdaniem nie bardzo pasują
fanato124 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Po zimie może coś się zmieni też wolałbym inne:P Edytowane 5 Października 2015 przez fanato124
miszka Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 fajny pomykacz , powodzenia w modach 1
mariuszbielsko Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Fajne autko powodzenia w planach bezawaryjnosci
dawid252 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Felgi ciekawe, według mnie pasowałyby na zimowy zestaw To są 17?
fanato124 Opublikowano 6 Października 2015 Autor Opublikowano 6 Października 2015 Tak 17, planuje zostawić je na zimę tylko dokupie jakieś oponki. Po zimie pewnie zmiana:)
dawid252 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Ja też po zimie planuje zmianę, ale zobaczymy jak to będzie W każdym razie na zimę według mnie pasują, a na lato coś większego
fanato124 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Opublikowano 30 Maja 2016 Powolny progres:) Chrom poszedł w czerń, pełny fis Na montaż czeka już podłokietnik, nowa zapalniczka, tunel 2din stan igła, folia do oklejenia dekorów i ledy.
maciek116 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Spoko fura :-) prawie identyczna jak moja tylko inne wnętrze ;-) powodzenia w modzeniu
fanato124 Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Troszkę zdjęć z prac: -zmieniona manetka i odblokowany pełny FIS -dekory oklejone w szczotkowane aluminium + LED -tunel oraz zwieńczenie wymienione na nówkę z b7 -dodany podłokietnik -nowa zapalniczka + panel -regeneracja klimatronika, przycisków szyb, esp, wizytownik, kubek chrom tu podziękowania dla kolegi _radek_ wyglądają jak nowe -standardowo olej + filtry Dodatkowo na wymianę czeka już rozrząd, pompa wody, pasek alternatora, klocki przód, tył, 3L koncentrat G13, Febi 6162 + aktualizacja pierwszego postu Edytowane 26 Lipca 2017 przez fanato124
fanato124 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Serwis zrobiony (rozrząd, pompa wody, pasek alternatora, klocki, płyny) wszystko robione u kolegi galetto. Po logach można stwierdzić , że silnik zdrowy turbo ciągnie do końca więc jeszcze trochę pojeździ:) Przy okazji wpadł program 156,6Hp pomiar robiony przy wysokich temperaturach więc myślę, że jest parę koni więcej. Kolejne plany obszycie mieszka, kierownicy, rączki ręcznego, gałki skrzyni biegów żeby odnowić troszkę środek - coś w lubelskim polecacie? Sporo dobrego naczytałem się o B.M.CustomS podobno ktoś z forum tam robi. Po zimie na pewno nowe felgi 18-19" jakieś propozycje?
Guns88 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Miałem przyjemność obejrzeć auto na żywo u Karola hamowany razem z moim.
fanato124 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak tam u Ciebie wyszło? Edit: Już znalazłem w temacie Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez fanato124
dekiel 13 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 BM customs , polecam obszywałem kierę do e92 i to wypłaszczoną na dole , wyszło klawo.
fanato124 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Kolejne prace wpadła nowa osłona silnika, wycieraczki, spryskiwacze mgiełkowe, kluczyk z b7 Oświetlenie tablicy rejestracyjnej i wnętrza led niestety słaby aparat więc zdjęcia tablicy nie robiłem. Wreszcie zrobiłem też otwieranie/zamykanie szyb z kluczyka. Kolejny modzik to automatycznie otwierana klapa bagażnika zawiasy już idą:)
Łuki28.08 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 fajny bajerek z tym otwieraniem z pilota
fanato124 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Nowe bajerki od biggmana, do kompletu brakuje jeszcze tylko kierownicy Edytowane 7 Września 2017 przez fanato124
Rekomendowane odpowiedzi