Gość Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Mam upierdliwy problem, Wczoraj wymieniałem sprężynkę klamki wewnętrznej drzwi kierowcy. Po fakcie wszystko zmontowałem i w po wyeliminowaniu jednego problemu pojawiły się dwa kolejne, których nie mogę zlokalizować:/ Przy zamykaniu drzwi pojawia się blaszany rezonans w drzwiach. Gdy je zamykam trzymając ręką na środku drzwi od zewnątrz, problem nie występuje. Wszystkie wygłuszenia są na miejscu. Drugi z problemów to głośne pstryknięcie przy zamykaniu drzwi z pilota.Tak jakby coś blokowało przez sekundę pipek w drzwiach, po czym jakby wskakiwał na swoje miejsce, czemu towarzyszy głośne puknięcie. Po zdjęciu boczka zdaje się, że wszystko jest okej. Przy otwartych drzwiach i próbie zamknięcia ich z pilota problem nie występuje. Może ktoś z czymś podobnym się spotkał i poradził se z tym.
jacek70 Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Coś mogłeś pokrzywić, jakieś cięgno czy coś podobnego. Teraz nie chodzi jak trzeba i ma opory. Bez ponownego rozbierania usterka nie zniknie.
Rekomendowane odpowiedzi