Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobre czerwone wino


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi rodzice parę ładnych lat temu pracowali na winnicach w Szwajcarii..jeszcze po staremu, sekator, kosz na plecach..ale ze szczytów ucięte winogrona to zbierał śmigłowiec ;) to jest dopiero stromo.
Teraz to prawie wszędzie zbiory robią kombajny.

Opublikowano

sekator, kosz na plecach

:heat:

Opublikowano (edytowane)

W 92 roku pracowalem w winnicy we Francji do dzisiaj mam blizny na rekach po sekatorze :facepalm:

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Blizny jak blizny, ale jak się wyciąga te długie pnącza na winnicach po sezonie to jak w pysk przyjebie z okiem można się pożegnać :kwasny:

Opublikowano

Koledzy co roku we wrzesniu biora urlopy jezdza do Luksemburga. Pare wyplat przywożą. :wink:

Opublikowano

wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza

otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak

zresztą pyszne

pierwsze koty za płoty

zostało 8 :D

Opublikowano

wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza

otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak

zresztą pyszne

pierwsze koty za płoty

zostało 8 :D

Witajcie,

Cenna uwaga...

Niewiele osób daje winku "pooddychać" ;D

Ortodoksi przeprowadzają tzw. dekantację, przelewając winko do odpowiednich karafek.

Przy starych winach w ten sposób pozbywają się "osadu"

Polecam na YT kanał o winie 4Senses Jerzego Kruka (chodzące kompendium wiedzy o winach):

Pozdrawiam!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...