Reggi Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Moi rodzice parę ładnych lat temu pracowali na winnicach w Szwajcarii..jeszcze po staremu, sekator, kosz na plecach..ale ze szczytów ucięte winogrona to zbierał śmigłowiec to jest dopiero stromo. Teraz to prawie wszędzie zbiory robią kombajny.
Dev Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) W 92 roku pracowalem w winnicy we Francji do dzisiaj mam blizny na rekach po sekatorze Edytowane 5 Lutego 2016 przez Dev
Reggi Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Blizny jak blizny, ale jak się wyciąga te długie pnącza na winnicach po sezonie to jak w pysk przyjebie z okiem można się pożegnać
Dev Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Koledzy co roku we wrzesniu biora urlopy jezdza do Luksemburga. Pare wyplat przywożą.
Kamyk Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak zresztą pyszne pierwsze koty za płoty zostało 8
black4 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak zresztą pyszne pierwsze koty za płoty zostało 8 Witajcie, Cenna uwaga... Niewiele osób daje winku "pooddychać" ;D Ortodoksi przeprowadzają tzw. dekantację, przelewając winko do odpowiednich karafek. Przy starych winach w ten sposób pozbywają się "osadu" Polecam na YT kanał o winie 4Senses Jerzego Kruka (chodzące kompendium wiedzy o winach): Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi